Pizza a la Oli

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. aluat
  • - 2 cani faina
  • - 1 lingura ulei
  • - 1 lingurita sare
  • - 1 lingurita zahar
  • - 1/2 pachetel de drojdie proaspata
  • - 1 cana apa calda
  • Sos: cateva linguri de bulion, cu aprox. 1 cana apa, la care se adauga oregano, putina sare si putin zahar.
  • Topping:
  • - cateva felii bacon / kaizer
  • - cateva felii sunca
  • - aprox. 5 ciuperci proaspete
  • - cateva masline fara simburi
  • - 2 ardei (unul verde si unul rosu)
  • - 1/2 conserva de ananas.
  • - 2 rosii
  • - 300 g cascaval.

Mod de preparare

Aluatul:

Peste faina se adauga uleiul, sarea, zaharul. Intr-o cana se dizolva drojdia in apa calda si se adauga in compozitie. Se adauga 2/3 din cana cu apa calda in aluat si se framinta. Se adauga treptat faina, pana cand aluatul se formeaza si nu se mai ia pe degete. Se lasa la dospit aprox. 30 min. Eu mai obijnuiesc sa incalzesc inainte cuptorul, vreo 10 minute, si sa las vasul la dospit acolo (cred ca nu mai e nevoie sa spun ca focul la cuptor e stins, in timp ce sta la dospit).

Intre timp se pregateste sosul si se feliaza legumele, baconul si sunca.

Se intinde aluatul, se aseaza in tava tapetata cu ulei si faina (eu folosesc tava patrata a cuptorului, se pune sosul cu lingura si se intinde pe toata suprafata. Se pune un strat subtire de cascaval, apoi baconul si sunca, ciupercile, celelalte ingrediente, stratul final de cascaval, si peste, rosiile feliate. Se pune la cuptor timp de 20-25 minute, la 200 grade. Reteta e pentru 4 portii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise