autor:

Gabriella Kassas

» » Paste si pizza

Pizza Calzone(reteta unica italieneasca)

Autor: Gabriella Kassas (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriella Kassas (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Ingrediente
1 kg faina alba, drojdie uscata, sare, 4 oua, 100 ml ulei de masline, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, cimbru, busuioc, oregano, 150 g sunca fiarta, 500 g sos de rosii picant, 200 g ciuperci, 2 ardei capia rosii, 200 g cascval ras

Dificultate: Medie Timp: 1h

30 voturi

Mod de preparare

Din faina, drojdie, 600 ml apa calduta, sarea si 80 ml ulei se face un aluat care se lasa apoi 30 minute sa se odihneasca. Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se calesc impreuna cu mirodeniile in putin ulei. Se adauga sunca taiata cubulete si sosul de rosii. Se spala bine ciupercile, se taie felii, ardeii se taie cubulete si se calesc separat in restul de ulei. Aluatul se taie in patru si li se da bucatilor o forma rotunda. Se unge jumatate din suprafata fiecareia cu sos, se pun apoi legumele si cascavalul ras. Se sparge pe fiecare cate un ou. Cu o pensula se uda marginile aluatului, se impaturesc in doua si se preseaza putin. Se pun intr-o tava pe hartie pergament si se lasa 10 minute sa creasca, apoi se uda cu apa si se pun la cuptor la 180 grade pentru 20-30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Calzone(reteta unica italieneasca)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

Pizza Calzone Al Prosciuto (doar că nu e împăturată)

1. Faceţi aluatul, întindeţi şi-l faceţi blat rotund. Apoi ungeţi cu sosul de roşii. 2. Adăugaţi

35 voturi    17 comentarii
50 min
Paste si pizza
Pizza Calzone - varianta impletita

Pizza Calzone - varianta impletita

În 650 ml de apă caldă dizolvăm drojdia uscată împreună cu o lingură de zahăr tos. Amestecăm

12 voturi    3 comentarii
2h 10 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Gabriela draga... Mi-ai reamintit de "vremurile bune" cu aceasta reteta... Eu am mai adaugat in compozitie si boabe de porumb proaspete (din cel zaharat, "in lapte") si bucati mari de mozarella. Am renuntat la oregano, pentru ca cimbrul oricum anihileaza aroma asemanatoare a mai blandului oregano. In schimb am folosit din abundenta piper alb (mult mai iute decat cel clasic negru). Am servit cu harissa si pasta de tomate proaspat facuta (cele mai indicate sunt rosiile acelea cilindrice, mai carnoase).

  • Fara foto

    Ancuta Matei (Maestru bucatar):

    Am incercat sa fac aceasta reteta, dar nu mia iesit deloc ca lumea. Poti sa imi trimiti un mesaj cu sfaturi te rog? Multumesc gabyta

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Padure (Bucatar) , 05 ianuarie 2013

    Excelenta,am incercat-o si a iesit grozava.Felicitari pentru reteta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Frumoasa si gustoasa! A mea doar din paine, simpla fara framantat, a fost buna.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

    Super ok reteta.O sa te anunt cand am pregatit-o ca nu pot rezista.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

      Arata super,pizza calzone este preferata mea si nu stiam cum se face.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

30 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • drojdie uscata
  • sare
  • 4 oua
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • cimbru
  • busuioc
  • oregano
  • 150 g sunca fiarta
  • 500 g sos de rosii picant
  • 200 g ciuperci
  • 2 ardei capia rosii
  • 200 g cascval ras

Raporteaza reteta

Retete
de Gabriella Kassas
Semilune cu lamaie(prajituri cu lamaie)

Semilune cu lamaie(prajituri cu lamaie)

Se freaca untura(eu uneori pun 200g unt in loc de untura,dar e mai pufoasa cu untura)pana devine

3 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tarte cu lamaie

Tarte cu lamaie

Se face un aluat care se lasa la frigider jumatate de ora. Intr-un bol se pun 7 oua, 5 galbenusuri.zeama

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Oua umplute picante

Oua umplute picante

Se fierb ouale tari;dupa ce s-au racit,se curata,se taie in doua in lat,ca niste paharele.Se scoate

2 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu oua

Elena Padure (Bucatar)

Excelenta,am incercat-o si a iesit grozava.Felicitari pentru reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu sos picant de vinete Paste cu sos picant de vinete

Pentru a savura aceste paste delicioase cu sos picant de vinete, vom incepe prin a taia cubulete toate legumele proaspat culese din

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste bolognesse gratinate