autor:

Shari

» » , Aluaturi si Foietaje, Paste si pizza

Pizza cu ciuperci si masline si cu marginile umplute cu branza

Autor: Shari (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Shari (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Ingrediente
-un aluat de foietaj, -pasta de tomate, -masline intregi fara samburi -100 gr, -o conserva de ciuperci feliate, -o jumatate de ardei gras rosu, -mozzarella, -cascaval ras, -cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

174 voturi

Mod de preparare

Am vrut sa fac o pizza mai speciala si am folosit un aluat frantuzesc, cumparat gata facut.Am pus intr-o tava mare hartie de copt (traiasca aceasta mica minunatie care nu ne mai arde nici o prajiturica sau vreun blat de tort!) , am intins aluatul, am pus pasta de tomate, cimbrul, mozzarella taiata felii, ciupercile, maslinele, ardeii taiati fasii lungi si subtiri, apoi am presarat la sfarsit cascavalul ras (se poate folosi si branza feta sau telemea rasa).Am uns marginile cu un galbenus de ou si am bagat tava la cuptor pentru cca 40-50 de minute(verificam din cand in cand).

Pizza a iesit excelenta!!Excelenta!.... si fiindca foietajul este unul de patiserie, se simte nevoia unei acrituri sau a unui ardei iute in otet , merg de minune!Mie mi-a placut foaaaaaaaarte mult, cred ca putin mai mult decat o pizza clasica ! Iar ciupercile de la conserva (nu crude) dau un gust exceptional !

Vaaai de mine!!! Era sa uit cel mai important amanunt!!!
Pe marginea blatului, asezati bucatele de branza ( fie mozzarella, fie telemea) foarte apropiate unele de celelalte , sa fie ca un rulou subtire de branza de la un capat pana la celalalt , si rulati bine marginile catre interior, strangand aluatul in asa fel incat sa nu se desfaca la copt (vedeti in a 4-a poza, in colajul de imagini).Astfel, o sa aveti o pizza inclusiv cu marginile pline de branza! Este o minunatie!In cea de-a 3-a fotografie, se vede putin branza care s-a topit in interiorul marginii, imi pare rau ca nu am nimerit taietura exact pe bucata de mozzarella topita, s-ar fi vazut si mai multa! Deci, fie ca o faceti cu acest tip de aluat, fie ca aluatul il faceti voi, puneti branza pe toata marginea lui, si astfel va veti bucura de intreaga pizza si nu vor mai ramane bucati de “paine” nemancate! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ciuperci si masline si cu marginile umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste la cuptor

Paste la cuptor

Pastele se fierb intr-un vas cu apa cu sare si putin ulei de masline(ajuta sa nu se lipeasca pastele). Se

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Paste si pizza
Pizza facuta in casa- Ramona 1

Pizza facuta in casa- Ramona 1

Se face un aluat dospit din ingredientele de mai sus, se intinde o foaie ce se pune intr-o tava unsa

23 voturi    7 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine):

    Am testat si eu reteta. In plus, am pus bacon. A iesit cea mai buna pizza pe care am mancat-o vreodata :). E rapida si foarte, foarte gustoasa!! O recomand!!!

  • Eugenia Bogdan

    Eugenia Bogdan (Chef de cuisine):

    A iesit super pizza dupa aceasta reteta pe care am adaptat-o la ce am avut prin frigider. Felicitari!!!

  • anamarialarisa

    anamarialarisa (Chef de cuisine):

    E foarte gustoasa, am pregatit-o aseara.Mmmmmm

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    arata excelent am salavt.o sa o pot prepara si eu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    O bunatate !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    Buna simpla si rapida merita incercata!

    • anamarialarisa

      anamarialarisa (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

      Gustoasa!!Salivez deja///

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Super !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Foarte interesanta reteta ta de pizza,am salvat-o.Felicitari pentru prezentare.Mie imi plac toate retetele care se fac rapid folosind aluat de foietaj,care ne simplifica munca si in acelasi timp este si gustos ceea ce pregatim.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Delicioasa pizza ta, am salvat reteta imi place ideea cu aluat foietaj.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Intr-adevar speciala!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      arata super,felicitari/

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Arata de nota 10 cu felicitari.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Practica, apetisanta si arata super!*****

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      O idee excelenta! Iubesc aluatul frantuzesc! Multumesc pentru reteta.

    • Fara foto

      Shari , 08 februarie 2010

      Ia incearc-o tu intr-o zi...e atat de usor de facut!...practic nu trebuie decat sa insiri niste ingrediente in tava...:)) Fetelor, si tuturor care imi lasati comentarii la retete, e posibil sa imi scape unele si sa nu raspund, imi cer scuze anticipat, pentru ca nu vreau sa jignesc pe nimeni...Atata vreme cat voi ma felicitati, normal este ca si eu sa raspund...Dar, va rog., luati in calcul si situatiile in care nu o fac din motivul de mai sus!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      mi s-a facut poftaaaa

    • Fara foto

      Shari , 28 ianuarie 2010

      Valentina, e o pizza deosebita, sa o incerci !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Hmmm,ce bunatate...

    • Shari

      Shari (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Valentina, Maria, multumesc pentru aprecieri!Pupici...a fost atat de savuroasa!...mmm...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Arata minunat, felicitari, shari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

      Arata grozav si in mod sigur este delicioasa...

    • Fara foto

      Shari , 27 decembrie 2009

      Cely, Myra, neaparat sa incercati aceasta pizza cu aluat frantuzesc! Pupici

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2009

      DELICIOASA

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

      Foarte buna,arata super.....

    • Shari

      Shari (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

      da, fetelor, a fost delicioasa!

    • Fara foto

      Andra , 18 decembrie 2009

      Foarte interesanta si originala ideea. Felicitari!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

      cred ca e faorte gustoasa !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

174 voturi

Ingrediente

  • -un aluat de foietaj
  • -pasta de tomate
  • -masline intregi fara samburi -100 gr
  • -o conserva de ciuperci feliate
  • -o jumatate de ardei gras rosu
  • -mozzarella
  • -cascaval ras
  • -cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Shari
Sarmale in dovleac

Sarmale in dovleac

Dupa ce am amestecat carnea cu condimentele si orezul, am taiat frunzele de varza in 3, 4 bucati,

38 voturi    5 comentarii
4h 10 min
Mancaruri cu carne
Papanasi

Papanasi

Am amestecat totul bine si am lasat sa se odihneasca vreo 10 minute. Am format gogosele mai mari

41 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Cantitatile le hotaraste fiecare, unuia ii place cu mai multe acrituri, altuia mai dulce etc. Desi

43 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Salate de legume

doru simona (Chef de cuisine)

arata excelent am salavt.o sa o pot prepara si eu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza cu blat cumparat