autor:

Lucica-Elena Puscas

» » Paste si pizza

Pizza cu legume

Autor: Lucica-Elena Puscas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lucica-Elena Puscas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 decembrie 2010

Ingrediente
Aluat:, 300 g faina, 20 g drojdie proaspata, 1 lingurita zahar, 125 ml apa calduta, 1 lingurita sare, 2 linguri ulei, , Umplutura:, 1/2 fir de praz, 1 vanata mica, 1 dovlecel, 1 morcov, 1 rosie decojita, 2 ardei capia copti, 2 linguri ketchap, 25 ml ulei de masline, cateva bucati de ananas din compot, sare, piper, Pentru uns aluatul 200 g pasta de ardei amestecata cu 2 linguri de ulei de masline, , Frunze de busuioc si oregano, 200 g parmezan ras

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat, punem intr-un castron faina. Facem o adancitura in care faramitam drojdia si punem peste zaharul si sarea.Turnam apa si lasam aluatul 1/2 ora la loc cald sa dospeasca.

In acest timp pregatim umlutura.
Taiem felii vanata si dovlecelul pe care le punem in apa cu sare pt. 15 mim.Le stoarcem apoi bine.
Taien rondele prazul, cubulete rosia si ardeii capia, dam pe razatoarea mare morcovul.
Calim in ulei prazul taiat rondele, feliile de vinete, dovlecel, morcovul ras, cubuletele de rosii si ardei, adaugam cele 2 linguri de ketchup, sare, piper iar la final frunzele tocate de busuioc si oregano (poti sa le inlocuiesti cu frunze uscate dar frecate in palme inainte sa le pui in vas).

Se framanta aluatul cu 2 linguri de ulei, se mai lasa putin sa creasca dupa care pe masa pudrata cu faina se intinde o foaie putin mai mare decat tava.
Aranjam foaia de aluat in tava unsa cu ulei de masline.
Se pune pasta de ardei paste aluat. Se distribuie umiform umplutura, bucatile de ananas iar deasupra se presara parmezanul ras.
Coacem 25 min. in cuptorul preincalzit la 220 grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu ton si legume

Pizza cu ton si legume

Pregatim aluatul -in oala mixerului cernem faina,adaugam drojdia muiata intr-un pic de apa si zaharul

6 voturi    2 comentarii
2h 15 min
Paste si pizza
Pizza cu legume de primavera si mozzarella

Pizza cu legume de primavera si mozzarella

Pentru blat,amesteca 100 ml lapte caldut cu zahar si drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10

2 voturi    5 comentarii
4h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

    Foarte buna si aromata!***** Am mancat pizza cu ananas la Kuala Lumpur si mi-a placut foarte mult gustul!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 125 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 1/2 fir de praz
  • 1 vanata mica
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 rosie decojita
  • 2 ardei capia copti
  • 2 linguri ketchap
  • 25 ml ulei de masline
  • cateva bucati de ananas din compot
  • sare
  • piper
  • Pentru uns aluatul 200 g pasta de ardei amestecata cu 2 linguri de ulei de masline
  • Frunze de busuioc si oregano
  • 200 g parmezan ras

Raporteaza reteta

Retete
de Lucica-Elena Puscas
Vinete in stil italian

Vinete in stil italian

Vinetele spalate se taie pe lungime, se cresteaza usor dupa care se fierb 5 min. in apa cu sare.Se

51 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Intr-un castron se pun pe rnad apa, uleiu, oul, sarea, se amestaca bine si apoi se incorporeaza faina

30 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Calim la foc mediu ceapa tocata, piciorusele de ciuperci taiate cubulete mici, rosia taiata marunt. Adaugam

2 voturi    1 comentariu
40 min
Aperitive
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte buna si aromata!***** Am mancat pizza cu ananas la Kuala Lumpur si mi-a placut foarte mult gustul!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fusilli cu rosii, mozzarella si usturoi