Pentru aluat, punem intr-un castron faina. Facem o adancitura in care faramitam drojdia si punem peste zaharul si sarea.Turnam apa si lasam aluatul 1/2 ora la loc cald sa dospeasca.
In acest timp pregatim umlutura.
Taiem felii vanata si dovlecelul pe care le punem in apa cu sare pt. 15 mim.Le stoarcem apoi bine.
Taien rondele prazul, cubulete rosia si ardeii capia, dam pe razatoarea mare morcovul.
Calim in ulei prazul taiat rondele, feliile de vinete, dovlecel, morcovul ras, cubuletele de rosii si ardei, adaugam cele 2 linguri de ketchup, sare, piper iar la final frunzele tocate de busuioc si oregano (poti sa le inlocuiesti cu frunze uscate dar frecate in palme inainte sa le pui in vas).
Se framanta aluatul cu 2 linguri de ulei, se mai lasa putin sa creasca dupa care pe masa pudrata cu faina se intinde o foaie putin mai mare decat tava.
Aranjam foaia de aluat in tava unsa cu ulei de masline.
Se pune pasta de ardei paste aluat. Se distribuie umiform umplutura, bucatile de ananas iar deasupra se presara parmezanul ras.
Coacem 25 min. in cuptorul preincalzit la 220 grade.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii