Pizza cu legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pizza cu legume

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 125 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 1/2 fir de praz
  • 1 vanata mica
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 rosie decojita
  • 2 ardei capia copti
  • 2 linguri ketchap
  • 25 ml ulei de masline
  • cateva bucati de ananas din compot
  • sare, piper
  • Pentru uns aluatul 200 g pasta de ardei amestecata cu 2 linguri de ulei de masline
  • Frunze de busuioc si oregano
  • 200 g parmezan ras

Mod de preparare

Pentru aluat, punem intr-un castron faina. Facem o adancitura in care faramitam drojdia si punem peste zaharul si sarea.Turnam apa si lasam aluatul 1/2 ora la loc cald sa dospeasca.

In acest timp pregatim umlutura.

Taiem felii vanata si dovlecelul pe care le punem in apa cu sare pt. 15 mim.Le stoarcem apoi bine.

Taien rondele prazul, cubulete rosia si ardeii capia, dam pe razatoarea mare morcovul.

Calim in ulei prazul taiat rondele, feliile de vinete, dovlecel, morcovul ras, cubuletele de rosii si ardei, adaugam cele 2 linguri de ketchup, sare, piper iar la final frunzele tocate de busuioc si oregano (poti sa le inlocuiesti cu frunze uscate dar frecate in palme inainte sa le pui in vas).

Se framanta aluatul cu 2 linguri de ulei, se mai lasa putin sa creasca dupa care pe masa pudrata cu faina se intinde o foaie putin mai mare decat tava.

Aranjam foaia de aluat in tava unsa cu ulei de masline.

Se pune pasta de ardei paste aluat. Se distribuie umiform umplutura, bucatile de ananas iar deasupra se presara parmezanul ras.

Coacem 25 min. in cuptorul preincalzit la 220 grade.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise