autor:

Mihaela11

» » Paste si pizza

Pizza de casa

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 noiembrie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, Pentru aluat, -300 grame faina, -60 ml ulei, -200 ml lapte, -15 grame drojdie de bere instantanee, -1 lingurita de sare, Umplutura, -2 ardei verzi, -2 rosii mari, -1 ceapa de marime medie, -1 conserva de ciuperci, -1 conserva de crenvursti, -100 grame masline negre feliate, -2 lingurite za’atar( oregano uscat cu seminte de susan prajite), -1 lingurita cimbru uscat, -1 lingurita sare, -1/2 lingurita piper proaspat macinat, -3 linguri ulei de masline, -cascaval ras

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

24 voturi

Mod de preparare

Blatul
Se amesteca faina cernuta cu drojdia instantanee 1 minut, apoi se adauga se celelalte ingrediente; se prepara o coca.
Se lasa sa creasca cel putin o ora.
Se framanta din nou si se imparte in doua.
Se intind 2 foi care se aseaza in 2 tavi de aluminiu cu diametrul de 32 cm unse cu ulei.
Umplutura
Ceapa se taie marunt si ardeiul verde julien.
Crenvurstii se taie rondele subtiri.
Se incinge uleiul de masline si se adauga ceapa; cand devine sticloasa se adauga ardeiul verde, sarea si condimentele si se calesc la foc iute cca 10 minute; se adauga ciupercile si rondelele de crenvursti si se mai lasa la foc mediu 5 minute.
Se aseaza umplatura pe blatul de pizza si se repartizeaza uniform.
Rosiile se taie in jumatati si apoi se feliaza; se aseaza peste umplutura si se presara cu maslinele.
Se rade cascavalul deasupra rosiilor.
Se lasa in tava inca 15 minute ca sa mai creasca.
Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade 15 minute; se aprinde cuptorul de sus si se lasa cateva minute pana ia o culoare aurie.
Se scoate pe un platou si se presara cu frunze de rucola si varza rosie taiata fideluta.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza de casa

Pizza de casa

Aluat : Intr-un bol am pus faina sarea si uleiul Intr-un bol micut se adauga apa calduta zaharul

0 voturi    0 comentarii
40h
Paste si pizza
pizza de casa

pizza de casa

Mod de preparare Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri

149 voturi    5 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

    Va multumesc pentru aprecieri; ideea de decor am luat-o de la o pizzerie de la Milano; asa am mancat-o la ei presarata cu rucola si varza rosie si mi s-a parut foarte frumoasa.

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2011

    Nu ara rau si cred ca a iesit ufoasa ,,,,,,,,,,,, eu nu am facut inca pizza in casa dar cred ca voi incerca sa fac si iti sp si dc..............am vrut sa iau pizza de la dr. oetker(luam si inainte dar nu am citit in amanunt ce contine) si cand am vazut ce de EEEEEEEEEE contine am renuntat la idee......asa ca cine stie poate ma apuc sa fac in casa....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2010

    O idee de nota 10 ! Nu am facut de mult pizza si chiar imi este pofta de asa ceva ... Arata super !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2010

      Multumesc Ade,Cami si Ramo!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2010

      Foarte aromatã!!! Nici eu nu am fãcut de mult pizza.Felicitãri :)

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2010

      Mi-ai amintit;de mult n-am facut pizza. Felicitari pt.prezentare!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2010

      Ce buna e! Cu pizza ta mi-ai adus aminte ca pe 5 decembrie voi face vre-o 10 pizza pentru vre-o 10-12 persoane ce-mi vor calca pragul. Felicitari!*****

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2010

      Foarte buna mai ales ca e facuta in casa....

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2010

      Yami yami..ce buna e!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2010

      Ce de mirodenii, vreau şi eu o felie cât de mică! Îţi răsfeţi familia...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

24 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru aluat
  • -300 grame faina
  • -60 ml ulei
  • -200 ml lapte
  • -15 grame drojdie de bere instantanee
  • -1 lingurita de sare
  • Umplutura
  • -2 ardei verzi
  • -2 rosii mari
  • -1 ceapa de marime medie
  • -1 conserva de ciuperci
  • -1 conserva de crenvursti
  • -100 grame masline negre feliate
  • -2 lingurite za’atar( oregano uscat cu seminte de susan prajite)
  • -1 lingurita cimbru uscat
  • -1 lingurita sare
  • -1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • -3 linguri ulei de masline
  • -cascaval ras

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Va multumesc pentru aprecieri; ideea de decor am luat-o de la o pizzerie de la Milano; asa am mancat-o la ei presarata cu rucola si varza rosie si mi s-a parut foarte frumoasa.

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste mixte a la Cris