Ingrediente
600 g cartofi, 100 g sunca taiata fasii, 1 rosie mare, 1 ceapa alba, 3 linguri ulei de masline, 1,2 dl supa de legume, 6-8 linguri cascaval/mozarella/emmentaler, depinde ce preferati, patrunjel verde tocat, 2-3 oua, 1, 5 dl lapte, sare si piper dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
6 voturi
Mod de preparare
Cartofii se curata si se taie julien apoi se fierb circa 10 minute in apa sarata dupa care se scot , se scurg apoi se pun intr-o tava pentru pizza ( antiaderenta ) unsa in prealabil cu ulei ; presati cartofii cu dosul degetelor , intinzandu-i foarte bine pe toata suprafata , ca la o pasta pentru pizza apoi presarati deasupra jumatate din cantitatea de cascaval ( ras in prealabil ) si asezati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 10 minute . Intr-un castron se prepara o compozitie din ceapa tocata , 3 oua , lapte , patrunjel verde tocat marunt , sunculita taiata fasii subtiri , cascavalul ras ramas . Sarati , piperati si amestecati bine .
Varsati compozitia peste cartofi , distribuiti deasupra rosia taiata felii si puneti din nou tava la cuptor pentru inca circa 25 minute .
Pofta buna !