autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pizza din aluat de cartofi

Autor: isabella (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 21 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: isabella (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 21 februarie 2011

Ingrediente
600 g cartofi, 100 g sunca taiata fasii, 1 rosie mare, 1 ceapa alba, 3 linguri ulei de masline, 1,2 dl supa de legume, 6-8 linguri cascaval/mozarella/emmentaler, depinde ce preferati, patrunjel verde tocat, 2-3 oua, 1, 5 dl lapte, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Ceapa se taie felii subtiri apoi se pune intr-o tigaie antiaderenta cu cateva linguri de supa vegetala , jumatate din cantitatea de ulei si putina sare , acoperiti si gatiti la foc mic pentru circa 15 minute amestecand din cand in cand . Cand este gata , se pune compozitia la scurs intr-o strecuratoase pentru circa 15 minute .
Cartofii se curata si se taie julien apoi se fierb circa 10 minute in apa sarata dupa care se scot , se scurg apoi se pun intr-o tava pentru pizza ( antiaderenta ) unsa in prealabil cu ulei ; presati cartofii cu dosul degetelor , intinzandu-i foarte bine pe toata suprafata , ca la o pasta pentru pizza apoi presarati deasupra jumatate din cantitatea de cascaval ( ras in prealabil ) si asezati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 10 minute . Intr-un castron se prepara o compozitie din ceapa tocata , 3 oua , lapte , patrunjel verde tocat marunt , sunculita taiata fasii subtiri , cascavalul ras ramas . Sarati , piperati si amestecati bine .
Varsati compozitia peste cartofi , distribuiti deasupra rosia taiata felii si puneti din nou tava la cuptor pentru inca circa 25 minute .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza din aluat de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu ciuperci si kaizer

Pizza cu ciuperci si kaizer

Drojdia se inmoaie intr-un bol cu putin lapte cald si o lingurita de zahar. Cind aceasta creste,

45 voturi    5 comentarii
1h
Paste si pizza
Taglioni cu rosii

Taglioni cu rosii

Se fierb spaghetele 4 minute dupa care se stinge focul si se lasa sub capac. Rosiile se curata de

4 voturi    11 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2011

    foarte buna ideea! cu siguranta o voi incerca!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Interesant.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 600 g cartofi
  • 100 g sunca taiata fasii
  • 1 rosie mare
  • 1 ceapa alba
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1,2 dl supa de legume
  • 6-8 linguri cascaval/mozarella/emmentaler
  • depinde ce preferati
  • patrunjel verde tocat
  • 2-3 oua
  • 1
  • 5 dl lapte
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de isabella
Rosii in suc propriu

Rosii in suc propriu

Rosiile se spala , se oparesc in apa clocotita pentru circa 30 secunde . Se scot cu o spatula , se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Macesele se fierb in apa circa 15 minute dupa care se scot cu o spatula si se zdrobesc foarte bine

30 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Ciresele amare se spala, se separa de codite, se zdrobesc bine cu mainile, se adauga apa amestecand

15 voturi    1 comentariu
2h
Sucuri si compoturi de fructe

Marian (Chef de cuisine)

foarte buna ideea! cu siguranta o voi incerca!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Paste cu carne de pui in sos de rosii