Într-o cana gradata. se presara drojdia peste apa
calda. Se Iasa sa stea 5 minute, sa se dizolve.
Într-un castron mare, se amesteca faina, malaiul,
boiaua iute, chimionul si sarea. Se adauga amestecul
de drojdie, sucul de morcovi si 2 linguri de ulei. Se
scoate pe o suprafata presarata cu faina si se framânta
7-10 minute. pâna când aluatul e uniform si elastic.
Se scoate aluatul Într-un castron mare uns cu ulei,
se acopera cu un servet umed si se Iasa la cald
1 1/2 ore, sau pâna când aluatul Îsi dubleaza
volumul. Se mai framânta si se Împarte În doua. Se
acopera si se Iasa 15 minute.
Într-un castron. se amesteca ardeii, ceapa.
porumbul si oregano cu restul de 1 lingura de ulei.
Din fiecare pOrtie de aluat se face o foaie cu
diametrul de 25 cm si se asaza pe o hârtie de copt
neunsa. Se pun deasupra brânza si legumele; se Iasa
20 de minute. Se preÎncalzeste cuptorul la 230°C.
Se coc 20-25 de minute schimbând pizzele Între
ele la jumatatea intervalului, pâna devin crocante.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii