Pizza din sud-vest

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet (20 g) drojdie uscata activa
  • 1/4 cana apa calda (40°C-46°C)
  • 3 1/2 cani faina
  • 1/2 cana malai
  • 2 linguri boia iute
  • 1 lingura chimion macinat
  • 2 lingurite sare
  • 1 cana suc de morcovi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ardei gras mare, rosu, taiat felii subtiri
  • 1 ardei gras mare, verde, taiat felii subtiri
  • 1 ceapa mare, taiata În felii subtiri
  • 1 cana boabe de porumb
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 225 g brânza , rasa

Mod de preparare

1 Într-o cana gradata, se presara drojdia peste apa calda. Se Iasa sa stea 5 minute, sa se dizolve. Într-un castron mare, se amesteca faina, malaiul, boiaua iute, chimionul si sarea. Se adauga amestecul de drojdie, sucul de morcovi si 2 linguri de ulei. Se scoate pe o suprafata presarata cu faina si se framânta 7-10 minute, pâna când aluatul e uniform si elastic.

2 Se scoate aluatul Într-un castron mare uns cu ulei, se acopera cu un servet umed si se iasa la cald 1 1/2 ore, sau pâna când aluatul isi dubleaza volumul. Se mai framânta si se imparte in doua. Se acopera si se iasa 15 minute.

4 Într-un castron, se amesteca ardeii, ceapa, porumbul si oregano cu restul de 1 lingura de ulei.

5 Din fiecare portie de aluat se face o foaie cu diametrul de 25 cm si se asaza pe o hârtie de copt neunsa. Se pun deasupra brânza si legumele; se iasa 20 de minute. Se preincalzeste cuptorul la 230°C.

6 Se coc 20-25 de minute schimbând pizzele intre ele la jumatatea intervalului, pâna devin crocante.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise