autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pizza din sud-vest

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
1 pachet (20 g) drojdie uscata activa, 1/4 cana apa calda (40°C-46°C), 3 1/2 cani faina, 1/2 cana malai, 2 linguri boia iute, 1 lingura chimion macinat, 2 lingurite sare, 1 cana suc de morcovi, 3 linguri ulei de masline, 1 ardei gras mare, rosu, taiat felii subtiri, 1 ardei gras mare, verde, taiat felii subtiri, 1 ceapa mare, taiata În felii subtiri, 1 cana boabe de porumb, 2 lingurite oregano uscat, 225 g brânza, rasa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

1 Într-o cana gradata, se presara drojdia peste apa calda. Se Iasa sa stea 5 minute, sa se dizolve. Într-un castron mare, se amesteca faina, malaiul, boiaua iute, chimionul si sarea. Se adauga amestecul de drojdie, sucul de morcovi si 2 linguri de ulei. Se scoate pe o suprafata presarata cu faina si se framânta 7-10 minute, pâna când aluatul e uniform si elastic.
2 Se scoate aluatul Într-un castron mare uns cu ulei, se acopera cu un servet umed si se iasa la cald 1 1/2 ore, sau pâna când aluatul isi dubleaza volumul. Se mai framânta si se imparte in doua. Se acopera si se iasa 15 minute.
4 Într-un castron, se amesteca ardeii, ceapa, porumbul si oregano cu restul de 1 lingura de ulei.
5 Din fiecare portie de aluat se face o foaie cu diametrul de 25 cm si se asaza pe o hârtie de copt neunsa. Se pun deasupra brânza si legumele; se iasa 20 de minute. Se preincalzeste cuptorul la 230°C.
6 Se coc 20-25 de minute schimbând pizzele intre ele la jumatatea intervalului, pâna devin crocante.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza din sud-vest" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Rulouri Caprese

Rulouri Caprese

Amestecam drojdia cu zaharul si cu jumatate din cantitatea de lapte caldut. Lasam drojdia la crescut

12 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Lasagna cu carne

Lasagna cu carne

Sosul de rosii - se incinge circa 3-4 minute in ulei ceapa maruntita, morcovul si telina cubulete

16 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet (20 g) drojdie uscata activa
  • 1/4 cana apa calda (40°C-46°C)
  • 3 1/2 cani faina
  • 1/2 cana malai
  • 2 linguri boia iute
  • 1 lingura chimion macinat
  • 2 lingurite sare
  • 1 cana suc de morcovi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ardei gras mare
  • rosu
  • taiat felii subtiri
  • 1 ardei gras mare
  • verde
  • taiat felii subtiri
  • 1 ceapa mare
  • taiata În felii subtiri
  • 1 cana boabe de porumb
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 225 g brânza
  • rasa

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Macaroane cu sos de iaurt si usturoi-specific tarilor arabe