autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pizza fritta

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
Aluat de pizza, Faina pentru presarat, ulei vegetal pentru prajit, 2 bucati de cate 150 g de branza mozzarella de bivolita, optional: 5 linguri de oregano uscat, Pentru sosule de rosii:, ulei de masline extravirgin, 1 catel de usturoi, curatat si taiat felii subtiri, o legatura de frunze de busuioc proaspat, o conserva de 400 g de rosii ovale, sare marinata si piper negru proaspat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Mai intâi preparati aluatul de pizza. Apoi faceti sosu! de rosii. Încalziti o cratita, adaugati putin ulei si usturoiul feliat si prajiti-l usor. Când a capatat o culoare auriu-deschis, adaugati jumatate din frunzele de busuioc, rosiile si putina sare si piper. Lasati pe foc mic circa 20 de minute, zdrobiti rosiile pana obtineti un piure omogen, apoi gustati, condimentati din nou si puneti sosul deoparte. Încingeti gratarul la temperatura cea mai inalta. Împartiti aluatul in 10 bucati aplatizati-le pe o suprafata de lucru presarata cu faina. Intindeti aluatul intr-un strat de circa 0,5 cm grosime si lasati-l sa stea cam 10 minute. Incingeti o tigaie pe foc mare, adaugati circa 2 un de ulei vegetal si prajiti fiecare pizza câte 30 secunde pe fiecare parte. Scoateti pizza din tigaie cu o pereche de clesti si asezati-o intr-o tava pentru cuptor. Dupa ce ati prajit toate bucatile de aluat, repartizati pe fiecare câte o lingura de sos de rosii, rupeti deasupra niste mozzarella si o frunzulita-doua de busuioc sau oregano uscat. Stropiti cu ulei de masline si coaceti pizza pâna când brftnza face bule la suprafat;i si aluatul s-a rumen it usor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza fritta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
LASAGNE

LASAGNE

Se face sosul rosu,asa: ceapa,taiata f. marunt,se caleste putin,in ulei de masline(cele 4-5 linguri);se

28 voturi    11 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Pasta cu ciuperci si speck

Pasta cu ciuperci si speck

Ceapa se curata si se taie marunt, morcovul se curata si se taie rondele si se calesc in ulei de

3 voturi    5 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat de pizza
  • Faina pentru presarat
  • ulei vegetal pentru prajit
  • 2 bucati de cate 150 g de branza mozzarella de bivolita
  • optional: 5 linguri de oregano uscat
  • Pentru sosule de rosii:
  • ulei de masline extravirgin
  • 1 catel de usturoi
  • curatat si taiat felii subtiri
  • o legatura de frunze de busuioc proaspat
  • o conserva de 400 g de rosii ovale
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paste cu sos de legume