Pizza fritta

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat de pizza
  • Faina pentru presarat
  • ulei vegetal pentru prajit
  • 2 bucati de cate 150 g de branza mozzarella de bivolita
  • optional: 5 linguri de oregano uscat
  • Pentru sosule de rosii:
  • ulei de masline extravirgin
  • 1 catel de usturoi, curatat si taiat felii subtiri
  • o legatura de frunze de busuioc proaspat
  • o conserva de 400 g de rosii ovale
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Mai intâi preparati aluatul de pizza. Apoi faceti sosu! de rosii. Încalziti o cratita, adaugati putin ulei si usturoiul feliat si prajiti-l usor. Când a capatat o culoare auriu-deschis, adaugati jumatate din frunzele de busuioc, rosiile si putina sare si piper. Lasati pe foc mic circa 20 de minute, zdrobiti rosiile pana obtineti un piure omogen, apoi gustati, condimentati din nou si puneti sosul deoparte. Încingeti gratarul la temperatura cea mai inalta. Împartiti aluatul in 10 bucati aplatizati-le pe o suprafata de lucru presarata cu faina. Intindeti aluatul intr-un strat de circa 0,5 cm grosime si lasati-l sa stea cam 10 minute. Incingeti o tigaie pe foc mare, adaugati circa 2 un de ulei vegetal si prajiti fiecare pizza câte 30 secunde pe fiecare parte. Scoateti pizza din tigaie cu o pereche de clesti si asezati-o intr-o tava pentru cuptor. Dupa ce ati prajit toate bucatile de aluat, repartizati pe fiecare câte o lingura de sos de rosii, rupeti deasupra niste mozzarella si o frunzulita-doua de busuioc sau oregano uscat. Stropiti cu ulei de masline si coaceti pizza pâna când brftnza face bule la suprafat;i si aluatul s-a rumen it usor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise