Mai intâi preparati aluatul de pizza. Apoi faceti sosu! de rosii. Încalziti o cratita, adaugati putin ulei si usturoiul feliat si prajiti-l usor. Când a capatat o culoare auriu-deschis, adaugati jumatate din frunzele de busuioc, rosiile si putina sare si piper. Lasati pe foc mic circa 20 de minute, zdrobiti rosiile pana obtineti un piure omogen, apoi gustati, condimentati din nou si puneti sosul deoparte. Încingeti gratarul la temperatura cea mai inalta. Împartiti aluatul in 10 bucati aplatizati-le pe o suprafata de lucru presarata cu faina. Intindeti aluatul intr-un strat de circa 0,5 cm grosime si lasati-l sa stea cam 10 minute. Incingeti o tigaie pe foc mare, adaugati circa 2 un de ulei vegetal si prajiti fiecare pizza câte 30 secunde pe fiecare parte. Scoateti pizza din tigaie cu o pereche de clesti si asezati-o intr-o tava pentru cuptor. Dupa ce ati prajit toate bucatile de aluat, repartizati pe fiecare câte o lingura de sos de rosii, rupeti deasupra niste mozzarella si o frunzulita-doua de busuioc sau oregano uscat. Stropiti cu ulei de masline si coaceti pizza pâna când brftnza face bule la suprafat;i si aluatul s-a rumen it usor.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii