autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pizza fritta

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
Aluat de pizza, Faina pentru presarat, ulei vegetal pentru prajit, 2 bucati de cate 150 g de branza mozzarella de bivolita, optional: 5 linguri de oregano uscat, Pentru sosule de rosii:, ulei de masline extravirgin, 1 catel de usturoi, curatat si taiat felii subtiri, o legatura de frunze de busuioc proaspat, o conserva de 400 g de rosii ovale, sare marinata si piper negru proaspat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Mai intâi preparati aluatul de pizza. Apoi faceti sosu! de rosii. Încalziti o cratita, adaugati putin ulei si usturoiul feliat si prajiti-l usor. Când a capatat o culoare auriu-deschis, adaugati jumatate din frunzele de busuioc, rosiile si putina sare si piper. Lasati pe foc mic circa 20 de minute, zdrobiti rosiile pana obtineti un piure omogen, apoi gustati, condimentati din nou si puneti sosul deoparte. Încingeti gratarul la temperatura cea mai inalta. Împartiti aluatul in 10 bucati aplatizati-le pe o suprafata de lucru presarata cu faina. Intindeti aluatul intr-un strat de circa 0,5 cm grosime si lasati-l sa stea cam 10 minute. Incingeti o tigaie pe foc mare, adaugati circa 2 un de ulei vegetal si prajiti fiecare pizza câte 30 secunde pe fiecare parte. Scoateti pizza din tigaie cu o pereche de clesti si asezati-o intr-o tava pentru cuptor. Dupa ce ati prajit toate bucatile de aluat, repartizati pe fiecare câte o lingura de sos de rosii, rupeti deasupra niste mozzarella si o frunzulita-doua de busuioc sau oregano uscat. Stropiti cu ulei de masline si coaceti pizza pâna când brftnza face bule la suprafat;i si aluatul s-a rumen it usor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza fritta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Tagliattelle cu spanac si tocanita de iepure

Tagliattelle cu spanac si tocanita de iepure

Astfel ca incingeti intr-o cratita uleiul de masline si puneti pulpele de iepure taiate in bucati

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
Spaghete cu rosii,dovlecei si cascaval

Spaghete cu rosii,dovlecei si cascaval

Spaghetele se pun la fiert dupa indicatiile de pe pachet. In acest timp se curata dovlecelul,se

4 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat de pizza
  • Faina pentru presarat
  • ulei vegetal pentru prajit
  • 2 bucati de cate 150 g de branza mozzarella de bivolita
  • optional: 5 linguri de oregano uscat
  • Pentru sosule de rosii:
  • ulei de masline extravirgin
  • 1 catel de usturoi
  • curatat si taiat felii subtiri
  • o legatura de frunze de busuioc proaspat
  • o conserva de 400 g de rosii ovale
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu sos de smantana