autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Paste si pizza

Pizza Napoletana

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Ingrediente
Pentru blat de pizza (150 ml apa calda, 250 gr faina de grau, ½ lingurita zahar, 1 lingurita drojdie uscata, o lingurita sare, 3 linguri ulei de masline., Pentru sosul de rosii :50 gr suc de rosii, 50 gr pulpa de rosii in suc de rosii, o ceapa mica, 3 catei usturoi, 3 linguri ulei de masline, oregano, salvie, busuioc, sare, piper, o lingurita de zahar., Pentru pizza : 200 gr jambon, 150 gr sunca slaba, 150 gr ciuperci proaspete, 100 gr ardei gras colorat, 100 gr mozzarella, 2 linguri ulei de masline, 2 oua.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Aluatul/Blatul pentru pizza : se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera, se lasa pana se se umfla si face spuma. Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa. Se framanta bine, se pune aluatul la dospit pana isi mareste volumul. Se intinde o foaie pe o planseta presarata cu faina.
Sosul de rosii : se pun 3 linguri de ulei la incins in care se caleste ceapa taiata si usturoiul taiat si el. Se adauga sucul de rosii si pulpa de rosii cu suc cu tot, oregano, salvie maruntita, busuic, frunza de dafin sare, piper. Daca sosul vi se pare prea gros, puteti adauga un pic de apa calda.
Pizza : Se intinde aluatul in forma sau tava, se unge cu ulei de masline, se intinde un strat de sos de rosii. Prima data se pun bucatelele de jambon si sunca, apoi ciupercile taiate felii, mozzarella taiata felii, ardeiul taiat fasii si rosiile cherry taiata in jumatati. Se baga in cuptorul incins in prealabil, se coace la 180°C. Cand este aproape gata se sparg ouale ochiuri peste pizza si se mai da un pic la cuptor pana se fac ouale. Se serveste cu sosul de rosii ramas.
Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Napoletana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
FUSILLI CU SOS DE CARNE CU ROSII

FUSILLI CU SOS DE CARNE CU ROSII

Intr-o cratita(eu am folosit un ceaun)se pun cele 4 linguri de ulei,ceapa tocata marunt si usturoiul

3 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Paste si pizza
Spaghete cu chiftele in sos vanatoresc

Spaghete cu chiftele in sos vanatoresc

Chiftele: peste carnea tocata punem ceapa data pe razatoare, usturoiul pisat, pesmetul, oul, verdeata,

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    O bunatate.

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

    yami yami...*****

Dificultate

Medie

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat de pizza (150 ml apa calda
  • 250 gr faina de grau
  • ½ lingurita zahar
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • o lingurita sare
  • 3 linguri ulei de masline.
  • Pentru sosul de rosii :50 gr suc de rosii
  • 50 gr pulpa de rosii in suc de rosii
  • o ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • oregano
  • salvie
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • o lingurita de zahar.
  • Pentru pizza : 200 gr jambon
  • 150 gr sunca slaba
  • 150 gr ciuperci proaspete
  • 100 gr ardei gras colorat
  • 100 gr mozzarella
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 oua.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

O bunatate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Torta rustica