PIZZA ,,POPEYE MARINARUL

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • -600 grame faina de grau;
  • -30 grame drojdie de bere;
  • -50 ml ulei;
  • -20 grame zahar;
  • -15 grame sare.
  • pentru sos:
  • -400 grame rosii in bulion;
  • -10 grame zahar;
  • -30 ml ulei masline;
  • -sare,piper,oregano,busuioc.
  • pentru topping:
  • -400 grame mozarella;
  • -200 grame spanac congelat;
  • -100 grame smantana;
  • -200 grame somon(marinat sau afumat);
  • -cca 5 grame piper rosu.

Mod de preparare

Sfaturi: spanacul trebuie decongelat si scurs bine de apa, iar pentru a avea un gust mai placut trebuie amestecat cu condimente dupa preferinta inainte de a fi intins peste blat. Pentru un aluat crocant se foloseste o cantitate mai mica de aluat, foaia se intinde mai subtire, iar daca vreti aluatul mai pufos pastrati cantitatea cf retetei, numai ca inainte de a pune compozitia peste blat acesta se lasa la crescut citeva minute intr-un loc caldut.

1. Intr-un vas se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calda, se lasa intr-un loc caldut la dospit,dupa care se amesteca cu faina, sarea, uleiul, 300 ml apa calda si se lasa la crescut;

2. Rosiile in bulion se amesteca cu sare, piper, zahar, oregano, busuioc, ulei de masline si se amesteca in blender pina devine o pasta consistenta;

3. Din 250-300 grame aluat se formeaza o chifla si se intinde pe planseta pina la o grosime de 6-7 mm,dupa care se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei;

4. Pe acest blat se intinde sosul de rosii preparat anterior, se presara mozzarella rasa,spanacul decongelat si bine scurs, deasupra se pune smantana, felii de somon si boabele de piper rosu;

5. Se introduce la cuptorul incins in prealabil si se coaca 7-8 min la cca 280 grade.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise