autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pizza rustica

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane):, Aluatul - 1/2 ceasca apa, , 30 g drojdie proaspata, , 1 lingurita zahar, , 350 g faina integrala, , 1 lingurita sare,, 250 ml zer caldut, , 1-2 linguri unt, , 2 linguri tarate de grau., Umplutura - 1-2 linguri ulei de masline, , 1 ceapa,, 1 ardei gras verde, , 1 ardei gras rosu, , 100 g piept de pui (afumat), , sare,, piper macinat, , 1 lingurita chimen,, 1 lingura oregano, , 1 lingurita busuioc, , 300 g cascaval (moale) ras.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste apa, se introduce drojdia sfaramata, se adauga zaharul si se lasa sa creasca - la caldura - 10-12 minute. 2. Se cerne faina intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun in ea drojdia, sarea, zerul, untul (sau margarina) si taratele de grau. 3. Se framanta un aluat neted si se bate cu polonicul pana ce incepe sa faca basici. 4. Se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca intr-un loc cald. 5. Se mai framanta o data aluatul pe planseta infainata, se acopera din nou si se mai lasa sa creasca o jumatate de ora. 6. Se incinge uleiul si se caleste ceapa tocata marunt, pana ce devine sticloasa. 7. Se adauga ardeii taiati fasii, se dunstuiesc si ei putin, si la urma - pieptul de pui taiat bucatele, sare, piper, chimen, oregano si busuioc si se lasa sa se raceasca. 8. Din aluat se fac placinte potrivite, se aseaza pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si se acopera cu umplutura. 9. Se presara peste ele cascavalul (moale) ras si se coc 20-25 de minute in cuptorul incins la 180-200 grade. Cand sunt gata, se scot din cuptor, se garnisesc si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rustica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza rustica

Pizza rustica

Aluatul l-am preparat la masina de paine.Am pus in cuva masinii ingredientele in ordinea in care

5 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Pizza pe bat

Pizza pe bat

Lasam aluatul pentru pizza sa se decongeleze(sau il framantam noi, daca dorim) ,apoi il punem pe

2 voturi    0 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Aluatul - 1/2 ceasca apa
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 350 g faina integrala
  • 1 lingurita sare,
  • 250 ml zer caldut
  • 1-2 linguri unt
  • 2 linguri tarate de grau.
  • Umplutura - 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa,
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 g piept de pui (afumat)
  • sare,
  • piper macinat
  • 1 lingurita chimen,
  • 1 lingura oregano
  • 1 lingurita busuioc
  • 300 g cascaval (moale) ras.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara reţetă simplă Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Macaroane cu bacon si smintina