Pizza rustica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Aluatul - 1/2 ceasca apa,
  • 30 g drojdie proaspata,
  • 1 lingurita zahar,
  • 350 g faina integrala,
  • 1 lingurita sare,
  • 250 ml zer caldut,
  • 1-2 linguri unt,
  • 2 linguri tarate de grau.
  • Umplutura - 1-2 linguri ulei de masline,
  • 1 ceapa,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 100 g piept de pui (afumat),
  • sare,
  • piper macinat,
  • 1 lingurita chimen,
  • 1 lingura oregano,
  • 1 lingurita busuioc,
  • 300 g cascaval (moale) ras.

Mod de preparare

1. Se incalzeste apa, se introduce drojdia sfaramata, se adauga zaharul si se lasa sa creasca - la caldura - 10-12 minute. 2. Se cerne faina intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun in ea drojdia, sarea, zerul, untul (sau margarina) si taratele de grau. 3. Se framanta un aluat neted si se bate cu polonicul pana ce incepe sa faca basici. 4. Se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca intr-un loc cald. 5. Se mai framanta o data aluatul pe planseta infainata, se acopera din nou si se mai lasa sa creasca o jumatate de ora. 6. Se incinge uleiul si se caleste ceapa tocata marunt, pana ce devine sticloasa. 7. Se adauga ardeii taiati fasii, se dunstuiesc si ei putin, si la urma - pieptul de pui taiat bucatele, sare, piper, chimen, oregano si busuioc si se lasa sa se raceasca. 8. Din aluat se fac placinte potrivite, se aseaza pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si se acopera cu umplutura. 9. Se presara peste ele cascavalul (moale) ras si se coc 20-25 de minute in cuptorul incins la 180-200 grade. Cand sunt gata, se scot din cuptor, se garnisesc si se servesc imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise