1. Se incalzeste apa, se introduce drojdia sfaramata, se adauga zaharul si se lasa sa creasca - la caldura - 10-12 minute. 2. Se cerne faina intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun in ea drojdia, sarea, zerul, untul (sau margarina) si taratele de grau. 3. Se framanta un aluat neted si se bate cu polonicul pana ce incepe sa faca basici. 4. Se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca intr-un loc cald. 5. Se mai framanta o data aluatul pe planseta infainata, se acopera din nou si se mai lasa sa creasca o jumatate de ora. 6. Se incinge uleiul si se caleste ceapa tocata marunt, pana ce devine sticloasa. 7. Se adauga ardeii taiati fasii, se dunstuiesc si ei putin, si la urma - pieptul de pui taiat bucatele, sare, piper, chimen, oregano si busuioc si se lasa sa se raceasca. 8. Din aluat se fac placinte potrivite, se aseaza pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si se acopera cu umplutura. 9. Se presara peste ele cascavalul (moale) ras si se coc 20-25 de minute in cuptorul incins la 180-200 grade. Cand sunt gata, se scot din cuptor, se garnisesc si se servesc imediat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii