autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pizza rustica

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane):, Aluatul - 1/2 ceasca apa, , 30 g drojdie proaspata, , 1 lingurita zahar, , 350 g faina integrala, , 1 lingurita sare,, 250 ml zer caldut, , 1-2 linguri unt, , 2 linguri tarate de grau., Umplutura - 1-2 linguri ulei de masline, , 1 ceapa,, 1 ardei gras verde, , 1 ardei gras rosu, , 100 g piept de pui (afumat), , sare,, piper macinat, , 1 lingurita chimen,, 1 lingura oregano, , 1 lingurita busuioc, , 300 g cascaval (moale) ras.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste apa, se introduce drojdia sfaramata, se adauga zaharul si se lasa sa creasca - la caldura - 10-12 minute. 2. Se cerne faina intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun in ea drojdia, sarea, zerul, untul (sau margarina) si taratele de grau. 3. Se framanta un aluat neted si se bate cu polonicul pana ce incepe sa faca basici. 4. Se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca intr-un loc cald. 5. Se mai framanta o data aluatul pe planseta infainata, se acopera din nou si se mai lasa sa creasca o jumatate de ora. 6. Se incinge uleiul si se caleste ceapa tocata marunt, pana ce devine sticloasa. 7. Se adauga ardeii taiati fasii, se dunstuiesc si ei putin, si la urma - pieptul de pui taiat bucatele, sare, piper, chimen, oregano si busuioc si se lasa sa se raceasca. 8. Din aluat se fac placinte potrivite, se aseaza pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si se acopera cu umplutura. 9. Se presara peste ele cascavalul (moale) ras si se coc 20-25 de minute in cuptorul incins la 180-200 grade. Cand sunt gata, se scot din cuptor, se garnisesc si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rustica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza rustica

Pizza rustica

Aluatul l-am preparat la masina de paine.Am pus in cuva masinii ingredientele in ordinea in care

5 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Tagliatelle cu broccoli si branza la cuptor

Tagliatelle cu broccoli si branza la cuptor

Fierbem la abur broccoli (aproximativ 10 minute). Fierbem in apa cu sare pastele (aproximativ 5

1 vot    2 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Aluatul - 1/2 ceasca apa
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 350 g faina integrala
  • 1 lingurita sare,
  • 250 ml zer caldut
  • 1-2 linguri unt
  • 2 linguri tarate de grau.
  • Umplutura - 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa,
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 g piept de pui (afumat)
  • sare,
  • piper macinat
  • 1 lingurita chimen,
  • 1 lingura oregano
  • 1 lingurita busuioc
  • 300 g cascaval (moale) ras.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tagliatele cu pui si ciuperci