autor:

Vekas

» » Paste si pizza

Pizza siciliana cu oua

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2012

Ingrediente
Pentru aluat:, 500g.faina,, 25g. drojdie proaspata,, 8 linguri de ulei de masline, Pentru garnitura:, 2 oua,, 2 vinete,, 800g. conserva de rosii,, 2 ardei,, 1 ceapa,, 100g. masline negre,, 300g. capere sarate,, 150g. mozzarella,, cateva frunze de busuioc,, ulei de masline extravirgin,, sare,, boia de ardei

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

1.Se prepara aluatul de pizza din ingredientele date si se lasa sa creasca la cald.

2.Se fierb ouale si se taie felii.

3.Se pregateste un sos din rosiile din conserva, la care se adauga sare(dupa gust), boia si ulei de masline, cca. 2 lingurite.

4.Se curata vinetele de coaja si se taie jullien. Ceapa se toaca fin si se caleste in ulei de masline. Se adauga vinetele, ardeii taiati felii si caperele. Se lasa cateva minute sa se patrunda, amestecand mereu. Legumele trebuie sa fie al dente.

5.Se pune aluatul de pizza in tava unsa cu ulei de masline. Se impunge suprafata aluatului cu o furculita, apoi se pune amestecul de rosii si se lasa la crescut inca 20 de minute,la cald. Se coace 20 de minute in cuptor preincalzit(250*C). Se scoate aluatul si se garniseste cu legume, oua fierte, mozzarella traiata rotocoale sau bastonase si cateva frunze de busuioc. Se mai coace 10 minute.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza siciliana cu oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete cu carne tocata

Spaghete cu carne tocata

Se fierb spaghetele, cand sunt aproape fierte se adauga carnea tocata, se mai fierb vreo 15 minute,

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Paste cu porc si ghebe

Paste cu porc si ghebe

Ghebele le spalam apoi le fierbem pana se desareaza. Le punem intro sita sa se scruga apoi le tocam,

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2012

    Asa e, nu atat meritul meu este, cat al nepotelului meu ,mare amator de fotografie.

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2012

    un aspect grozav si un gust deosebit!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g.faina,
  • 25g. drojdie proaspata,
  • 8 linguri de ulei de masline
  • Pentru garnitura:
  • 2 oua,
  • 2 vinete,
  • 800g. conserva de rosii,
  • 2 ardei,
  • 1 ceapa,
  • 100g. masline negre,
  • 300g. capere sarate,
  • 150g. mozzarella,
  • cateva frunze de busuioc,
  • ulei de masline extravirgin,
  • sare,
  • boia de ardei

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Asa e, nu atat meritul meu este, cat al nepotelului meu ,mare amator de fotografie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paste cu prosciutto si mazare