autor:

ARDELEANU LILIANA

» » Aperitive cu brinza

Placinta cu 3 feluri de branza sarata si mac

Autor: ARDELEANU LILIANA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ARDELEANU LILIANA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 septembrie 2016

Ingrediente
300 gr branza de vaci nu foarte sarata, 300 gr branza de capra nu foarte sarata, 300 gr branza de oi &ndash  mai sarata, 10 oua, 1 pachet foi placinte (cand am timp fac foile de casa, cand ma grabesc le cumpar), cateva linguri de ulei, 500 gr smantana, seminte de mac, 2-3 oua + 3 linguri de smantana din care faceti un amestec pentru uns palcinta deasupra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal.

Se bat bine ouale cu telul, apoi se adauga smantana si se bate pana se omogenizeaza, apoi se adauga toata branza, pe rand (branza sa fie data la razuitoare mare). Se amesteca, obtinand o compozitie legata;

-Pe tava normala de aragaz se pune o foaie de copt, se unge un pic cu ulei, si incep sa asezi cateva foi, apoi le ungi cu foarte putin ulei, apoi incepi sa pui compozitia, cam cate 2-3 polonice de umplutura pe strat, si nivelati cu dosul unei linguri .... si asa mai departe pana terminati tot ... si foile si compozitia;

-Ultimele foi asezati-le usor descentrat, impingeti marginile in jos cu coada unei linguri, ca sa acoperiti umplutura inauntru.

Ultimul strat de foi de placinta il intepati cu furculita pe toata suprafata, apoi il stropiti cu ulei, apoi il ungeti cu acel amestesc facut din cele 2-3 ou+ smantana si presarati semintele demac, da mai bine la aspect.

-Se coace in cuptorul preincalzit la 200C pentru aprox 40-50 minute, pana e rumena deasupra. In timpul coptului placinta se umfla destul de tare, dar se va lasa cand o scoateti;

Cand scoateti placinta din cuptor, acoperiti cu un prosop si lasati la racit. POfta buna!

Baietii mei o adora ... Si merge perfect la pachetelul de la scoala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu 3 feluri de branza sarata si mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
“Labaneh” cu chili-“Labaneh harra”

“Labaneh” cu chili-“Labaneh harra”

Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar

2 voturi    0 comentarii
48h
Aperitive cu brinza
Buiurdi

Buiurdi

Toate se taie dupa preferinta, ardeiul gras julien sau bucati mai mari, rosiile cubulete sau felii

4 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 300 gr branza de vaci nu foarte sarata
  • 300 gr branza de capra nu foarte sarata
  • 300 gr branza de oi &ndash  mai sarata
  • 10 oua
  • 1 pachet foi placinte (cand am timp fac foile de casa
  • cand ma grabesc le cumpar)
  • cateva linguri de ulei
  • 500 gr smantana
  • seminte de mac
  • 2-3 oua + 3 linguri de smantana din care faceti un amestec pentru uns palcinta deasupra

Raporteaza reteta

Retete
de ARDELEANU LILIANA
Briose vesele cu bombonici

Briose vesele cu bombonici

Se aprinde cuptorul si se lasa la foc potrivit (mijloc) cat timp pregatesc compozitia. Intr-un

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Tarta pufoasa cu visine mari

Tarta pufoasa cu visine mari

Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal. Intr-un bol mai mare se bat bine,

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
mamaliga cu branza