autor:

ARDELEANU LILIANA

» » Aperitive cu brinza

Placinta cu 3 feluri de branza sarata si mac

Autor: ARDELEANU LILIANA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ARDELEANU LILIANA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 septembrie 2016

Ingrediente
300 gr branza de vaci nu foarte sarata, 300 gr branza de capra nu foarte sarata, 300 gr branza de oi &ndash  mai sarata, 10 oua, 1 pachet foi placinte (cand am timp fac foile de casa, cand ma grabesc le cumpar), cateva linguri de ulei, 500 gr smantana, seminte de mac, 2-3 oua + 3 linguri de smantana din care faceti un amestec pentru uns palcinta deasupra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal.

Se bat bine ouale cu telul, apoi se adauga smantana si se bate pana se omogenizeaza, apoi se adauga toata branza, pe rand (branza sa fie data la razuitoare mare). Se amesteca, obtinand o compozitie legata;

-Pe tava normala de aragaz se pune o foaie de copt, se unge un pic cu ulei, si incep sa asezi cateva foi, apoi le ungi cu foarte putin ulei, apoi incepi sa pui compozitia, cam cate 2-3 polonice de umplutura pe strat, si nivelati cu dosul unei linguri .... si asa mai departe pana terminati tot ... si foile si compozitia;

-Ultimele foi asezati-le usor descentrat, impingeti marginile in jos cu coada unei linguri, ca sa acoperiti umplutura inauntru.

Ultimul strat de foi de placinta il intepati cu furculita pe toata suprafata, apoi il stropiti cu ulei, apoi il ungeti cu acel amestesc facut din cele 2-3 ou+ smantana si presarati semintele demac, da mai bine la aspect.

-Se coace in cuptorul preincalzit la 200C pentru aprox 40-50 minute, pana e rumena deasupra. In timpul coptului placinta se umfla destul de tare, dar se va lasa cand o scoateti;

Cand scoateti placinta din cuptor, acoperiti cu un prosop si lasati la racit. POfta buna!

Baietii mei o adora ... Si merge perfect la pachetelul de la scoala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu 3 feluri de branza sarata si mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
CROSTINI CU BRANZA DE CAPRA, PROSCIUTTO SI STRUGURI

CROSTINI CU BRANZA DE CAPRA, PROSCIUTTO SI STRUGURI

Taiem feliile de paine si le punem in cuptorul preincalzit la 200 grade C pana devin aurii. Le scoatem

9 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Iaurt preparat in casa

Iaurt preparat in casa

Iaurtul preparat in casa este mai curat,mai ieftin,iar placerea de a oferi celor dragi un produs

63 voturi    25 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 300 gr branza de vaci nu foarte sarata
  • 300 gr branza de capra nu foarte sarata
  • 300 gr branza de oi &ndash  mai sarata
  • 10 oua
  • 1 pachet foi placinte (cand am timp fac foile de casa
  • cand ma grabesc le cumpar)
  • cateva linguri de ulei
  • 500 gr smantana
  • seminte de mac
  • 2-3 oua + 3 linguri de smantana din care faceti un amestec pentru uns palcinta deasupra

Raporteaza reteta

Retete
de ARDELEANU LILIANA
Briose vesele cu bombonici

Briose vesele cu bombonici

Se aprinde cuptorul si se lasa la foc potrivit (mijloc) cat timp pregatesc compozitia. Intr-un

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Tarta pufoasa cu visine mari

Tarta pufoasa cu visine mari

Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal. Intr-un bol mai mare se bat bine,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
gogosele aperitiv