autor:

Fara foto

» » Aperitive

Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 aprilie 2015

Ingrediente
300 gr aluat foietaj, 500 gr branza de vaci, 3 oua + 1 pentru uns, 3 cepe verzi, 1 legatura mica marar verde, 2 linguri smantana, 6 linguri boabe de porumb, sare, piper, mac

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Punem aluatul la dezghetat cu o seara inainte de a face placinta.
Framantam branza cu mana si o punem intr-un bol.
Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand cozile.
Incorporam verdeata in branza, apoi ouale si smantana.
Dam gust cu sare si piper, iar la final adaugam boabele de porumb.
Presaram faina pe masa de lucru, punem foaia de aluat, o mai intindem putin, sa fie cam cat tava in forma de chec, pe care o vom folosi.
Tapetam cu hartie de copt tava, punem aluatul.
Turnam compozitia de branza in interior, o nivelam.
Marginile de aluat le taiem cu o rotita zimtata, apoi le impletim frumos peste branza.
Batem oul spuma, cu un penson ungem placinta, iar deasupra presaram mac.
Dam placinta in cuptorul incins, reglam temperatura cuptorului potrivita si o lasam acolo pana se rumeneste placinta dar in acelasi timp sa fie coapta.
Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Stelute cu pasta de branza

Stelute cu pasta de branza

Mixez branza cu celelalte ingrediente pana obtin o pasta omogena, fina.Adaug verdeata. Sfecla curatata,o

14 voturi    7 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Piept de pui si camembert in crusta

Piept de pui si camembert in crusta

Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei. Se incalzeste cuptorul la 200 g C. Se spala pieptul

2 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Vali , 15 mai 2015

    o sa incerc si eu pe https://www.facebook.com/pages/Ceva-dulce-deava/1048510491845653?fref=ts#!/pages/Ceva-dulce-deava/1048510491845653?fref=ts

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2015

    Multumesc Laura!

  • Laura_Nechita

    Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2015

    Foarte faina!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • 300 gr aluat foietaj
  • 500 gr branza de vaci
  • 3 oua + 1 pentru uns
  • 3 cepe verzi
  • 1 legatura mica marar verde
  • 2 linguri smantana
  • 6 linguri boabe de porumb
  • sare
  • piper
  • mac

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Laura!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Bulgari de branza