Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Ingrediente

  • 300 gr aluat foietaj
  • 500 gr branza de vaci
  • 3 oua + 1 pentru uns
  • 3 cepe verzi
  • 1 legatura mica marar verde
  • 2 linguri smantana
  • 6 linguri boabe de porumb
  • sare
  • piper
  • mac

Mod de preparare

Punem aluatul la dezghetat cu o seara inainte de a face placinta.

Framantam branza cu mana si o punem intr-un bol.

Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand cozile.

Incorporam verdeata in branza, apoi ouale si smantana.

Dam gust cu sare si piper, iar la final adaugam boabele de porumb.

Presaram faina pe masa de lucru, punem foaia de aluat, o mai intindem putin, sa fie cam cat tava in forma de chec, pe care o vom folosi.

Tapetam cu hartie de copt tava, punem aluatul.

Turnam compozitia de branza in interior, o nivelam.

Marginile de aluat le taiem cu o rotita zimtata, apoi le impletim frumos peste branza.

Batem oul spuma, cu un penson ungem placinta, iar deasupra presaram mac.

Dam placinta in cuptorul incins, reglam temperatura cuptorului potrivita si o lasam acolo pana se rumeneste placinta dar in acelasi timp sa fie coapta.

Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca si servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci