Placinta cu budinca de ciocolata si capsuni

Intr-un castron, se face aluatul.

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
medie
Placinta cu budinca de ciocolata si capsuni

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 100 ml ulei
  • un cub drojdie
  • un praf de sare
  • 750 ml lapte
  • 3 plicuri budinca
  • coaja de portocala
  • 150 gr zahar
  • esenta portocale
  • scortisoara pentru ornat
  • 500 gr capsuni
  • zahar pudra
  • 30 gr seminte
  • 50 gr seminte susan
  • 150 ml apa

Mod de preparare

Intr-un castron, se face aluatul. Se pun 350 ml de apa la 900 gr faina, drojdia uscata si uleiul. Se framanta aluatul 20 minute, apoi se pune la dospit, in loc cald.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava.

Se curata si se spala capsunile, se taie felii si se pun pe o farfurie intinsa. Se dau la rece.

Se pune laptele intr-o cratita, pe fox. Se adauga praful de budinca diluat cu putin lapte cald si se adauga peste lapte. Se amesteca cu un tel, se fierbe la foc mic. La final, se adauga zaharul, coaja si esenta de portocala. SE lasa sa se raceasca, apoi se da la rece.

Aluatul se intinde cu sucitorul, se asaza in tava de copt si se coace in cuotor, la 180 grade C, aproximativ 30 minute. Dupa ce s-a racit, se asza budinca rece, se niveleaza frumos, se adauga semintele, se orneaza cu zahar pudra si felii de capsuni.

Este savuroasa, racoritoare, capsunile sunt acrisoare si budinca un pic dulce. Se tine la rece pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor