Intr-un castron, se face aluatul.
Intr-un castron, se face aluatul. Se pun 350 ml de apa la 900 gr faina, drojdia uscata si uleiul. Se framanta aluatul 20 minute, apoi se pune la dospit, in loc cald.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava.
Se curata si se spala capsunile, se taie felii si se pun pe o farfurie intinsa. Se dau la rece.
Se pune laptele intr-o cratita, pe fox. Se adauga praful de budinca diluat cu putin lapte cald si se adauga peste lapte. Se amesteca cu un tel, se fierbe la foc mic. La final, se adauga zaharul, coaja si esenta de portocala. SE lasa sa se raceasca, apoi se da la rece.
Aluatul se intinde cu sucitorul, se asaza in tava de copt si se coace in cuotor, la 180 grade C, aproximativ 30 minute. Dupa ce s-a racit, se asza budinca rece, se niveleaza frumos, se adauga semintele, se orneaza cu zahar pudra si felii de capsuni.
Este savuroasa, racoritoare, capsunile sunt acrisoare si budinca un pic dulce. Se tine la rece pana in momentul servirii.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii