Intr-un castron, se face aluatul.
Intr-un castron, se face aluatul. Se pun 350 ml de apa la 900 gr faina, drojdia uscata si uleiul. Se framanta aluatul 20 minute, apoi se pune la dospit, in loc cald.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava.
Se curata si se spala capsunile, se taie felii si se pun pe o farfurie intinsa. Se dau la rece.
Se pune laptele intr-o cratita, pe fox. Se adauga praful de budinca diluat cu putin lapte cald si se adauga peste lapte. Se amesteca cu un tel, se fierbe la foc mic. La final, se adauga zaharul, coaja si esenta de portocala. SE lasa sa se raceasca, apoi se da la rece.
Aluatul se intinde cu sucitorul, se asaza in tava de copt si se coace in cuotor, la 180 grade C, aproximativ 30 minute. Dupa ce s-a racit, se asza budinca rece, se niveleaza frumos, se adauga semintele, se orneaza cu zahar pudra si felii de capsuni.
Este savuroasa, racoritoare, capsunile sunt acrisoare si budinca un pic dulce. Se tine la rece pana in momentul servirii.
Reteta de cartofi wedges. Cartofi wedges la cuptor cu boia, usuroi, piper, sare si ulei de masline. Retete de cartofi wedges...
Cartofi wedgesPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii