Placinta cu carne

Lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu carne

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 600 g carne tocata
  • 4 oua
  • patrunjel verde
  • 1 foaie de aluat congelat

Mod de preparare

Lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei.

Punem carnea tocata (eu am avut de porc si curcan), intr-o tigaie, pe foc. Lasam pana se rumeneste putin, apoi adaugam ceapa si ardeiul tocate si morcovul dat pe razatoarea mica. Adaugam o cescuta de apa si lasam pe foc, pana scade.

Ungem un vas termorezistent cu ulei, asezam foaia de aluat congelat, apoi compozitia de carne amestecata cu ouale batute si patrunjelui tocat.

Marginile foii de aluat, le taiem fasii si le aducem peste compozitia de carne. Ungem aluatul de deasupra cu ou batut.

Introducem in cuptorul preincalzit, pana se rumeneste, aproximativ 50 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta