autor:

NicoletaC

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta cu cirese

Autor: NicoletaC (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NicoletaC (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Ingrediente
400-500g cirese, 2 linguri de amidon, 4 linguri zahar, esenta de migdale, aluat foietaj (250g)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Ciresele, fara samburi, se pun cateva minute la scurs, apoi se amesteca cu amidonul, zaharul si esenta de migdale. Se lasa cateva minute ca sa se patrunda.
Se pregateste aluatul, se aseaza fructele (fara zeama) si se impatureste dupa preferinte. Sucul pe care il lasa fructele, devine gelatinos, dupa coacere.
Se da la cuptor 35-40 minute la foc iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu cirese

Placinta cu cirese

1. Se amesteca faina cu 2 linguri zahar.Se adauga untul/margarina si se amesteca pana ce compozitia

2 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Placinta cu cirese

Placinta cu cirese

Spumam untul la robot sau cu mixerul, adaugam faina, un praf de sare si 4-5 linguri de zahar. Amestecand

3 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    E foarte rapida, in criza de timp recurg si eu la acest truc, pregatesc desrt cu foitaj, e delicios.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

    Ingenioasa placinta. Felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

    Produsul final arata foarte bine ...Felicitari...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      E super plăcinta cu aluat de foietaj!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      Foarte interesant ai impletit-o.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 400-500g cirese
  • 2 linguri de amidon
  • 4 linguri zahar
  • esenta de migdale
  • aluat foietaj (250g)

Raporteaza reteta

Retete
de NicoletaC
Rulada cu ciuperci si verdeata

Rulada cu ciuperci si verdeata

Cepele si ciupercile se pun la inabusit cu foarte putin ulei si apa. Cand sunt gata se lasa la racit

15 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Inghetata de casa cu rom, stafide/nuci

Inghetata de casa cu rom, stafide/nuci

Untul, 200g zahar si 5 galbenusuri se freaca intr-un recipient pana la omogenizare. Intr-o cratita

11 voturi    5 comentarii
30 min
Inghetate
Pangasius cu legume

Pangasius cu legume

Telina si ardeii se taie cubulete, ceapa se taie marunt si se pun la foc la calit cu putin ulei si

4 voturi    8 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

E foarte rapida, in criza de timp recurg si eu la acest truc, pregatesc desrt cu foitaj, e delicios.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Cozonac