autor:

In bucataria vesela

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Placinta cu dovleac

Autor: In bucataria vesela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: In bucataria vesela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 august 2012

Ingrediente
aluat: 600 gr faina, 150 gr zahar pudra, 250 gr unt, 3 oua, 1 praf de copt, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1 plic zahar vanilat, umplutura: 1 kg de dovleac ras, 200 g zahar, 1 lingurita scortisoara, 2 linguri ulei, 1 galbenus pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 2h

40 voturi

Mod de preparare

Prepararea aluatului: Intr-un castron incapator amestecam faina cu zaharul pudra, zaharul vanilat si praful de copt. Adaugam coaja rasa de lamaie, untul la temperatura camerei si ouale. Framintam bine si la final obtinem un aluat moale si putin lipicios. Il dam la rece invelit in folie alimentara pina cind preparam umplutura.

Prepararea umpluturii: Dovleacul il curatam de coaja si il radem pe razatoarea cea mare. Eu l-am maruntit cu robotul.
Se caleste dovleacul la foc mic cu 2 linguri ulei. Adaugam zaharul si scortisoara. Amestecam sa se topeasca zaharul si astfel umplutura este gata.

Impartim aluatul in doua parti egale. Intre doua foi de hartie pergament intindem cu sucitorul aluatul la dimensiunea tavii in care ne-am propus sa coacem placinta. Cind ajungem cu foaia la dimensiunile tavii, luam impreuna cu hartia aluatul si il asezam in tava. Turnam umplutura pe care o intindem pe toata suprafata tavii. Cea de a doua jumatate de aluat o intindem la fel intre doua bucati de hartie pergament si o taiem fasii lungi cu forma de saratele. Asezam sub forma de grilaj la suprafata placintei fasaile de aluat pe care le ungem cu un galbenus de ou amestecat cu putina apa. Coacem placinta in cuptorul incins la 180°C pina se rumeneste pe deasupra. Dupa racire, portionam, pudram cu zahar si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu dovleac la slow cooker Crock Pot

Placinta cu dovleac la slow cooker Crock Pot

Primul lucru pe care l-am facut a fost sa razui dovleacul si sa il transfer apoi intr-o cratita alaturi

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Slow Cooking
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Se frământă ingredientele până când se obține un aluat tare. Aluatul se dă de 200 de ori

0 voturi    6 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cleo Măr , 20 noiembrie 2017

    Foarte gustoasă!

  • Fara foto

    Petruta Palade , 29 decembrie 2014

    Am so incerc ,cred ca este buna.

  • Fara foto

    Daniela Cojocariu , 02 decembrie 2014

    fff buna

    • Fara foto

      Corina Simion , 26 octombrie 2014

      arata bine

    • Fara foto

      Nico Grofova , 04 octombrie 2014

      Eu am pastrat si la congelator dovleac gata preparat. Apoi l-am dezghetat si l-am lasat putin la scurs intr-o strecuratoare.

    • Fara foto

      Nico Grofova , 04 octombrie 2014

      Sunt postate imagini si cu prepararea aluatului...seamana, dar nu rasare...este facut in casa aluatul

    • Fara foto

      Mira Moreno , 05 septembrie 2014

      Am o intrebare: Dovleacul preparat se poate pastra la congelator?

    • Fara foto

      Ileana Argetoianu , 28 august 2014

      imi plac persoanele inventive,ele sunt cele ce alunga monotonia! Bravo!

    • Fara foto

      Nico Grofova , 21 august 2014

      Reteta originala era cu mere...am adaptat-o eu la dovleac :P

    • Fara foto

      Ileana Argetoianu , 21 august 2014

      la fel se face si cu mere...buna-rau!!!!

    • Fara foto

      Carmen Butincu , 03 noiembrie 2013

      Am so incerc ,cred ca este buna.

    • Fara foto

      Simona Ionascu , 03 noiembrie 2013

      de ce nu se dau si cantitatile? asa degeba alte amanunte...

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Reusita prajitura insa eu prefer dovleac in supa sau mancaruri nu in coptura.

    • Strumfa Bucatareste

      Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Mi-am dat seama ca ador cam multe feluri de mancare, printre care si dovleacul. Si noroc cu reteta ta, mi-am adus aminte ca mai am in congelator o punga de dovleac ras. Am trecut pe lista ;)

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

      Multumesc Alexandrina.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      Eu nu-s fan dovleac, dar placinta arata intr-un mare fel! Mai ca as incerca-o.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 august 2012

      Imi place mult dovleacul, iar prajitura ta, arata minunat ! Servesc si eu o bucata :) e atat de yumi,yumi...

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 23 august 2012

      interesante combinatiile de care vorbiti...poate incerc si eu. Am facut gem de caise cu stafide si mac...asa cum spuneti si dvs, delicios

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 august 2012

      Dulceata de dovleac cu citrice si stafide, atasez imagine http://dulcesarat.blogspot.ro/2011/11/dulceata-de-dovleac-cu-citrice-si.html

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 august 2012

      Tare bine arata prajitura asta. Folosesc si eu dovleac in bucatarie. Am preparat anul trecut dulceata -2 sortimente si chiar si compot cu dovleac, toate absolut delicioase. Atasez o imagine cu dulceata.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 22 august 2012

      Frumoasa si buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

40 voturi

Ingrediente

  • aluat: 600 gr faina
  • 150 gr zahar pudra
  • 250 gr unt
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • umplutura: 1 kg de dovleac ras
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri ulei
  • 1 galbenus pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de In bucataria vesela
PASTE CU ZUCCHINI SI ROSII

PASTE CU ZUCCHINI SI ROSII

Dovlecei ii taiem rondele sau in jumatati de rondele si ii calim in uleiul de masline, in care adaugam

13 voturi    5 comentarii
40 min
Paste si pizza
cosulete cu visine

cosulete cu visine

Pentru pregatirea acestei retete avem nevoie de 60 bucati forme rotunde de prajituri, asa cum vedeti

15 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri
cornulete cu vanilie

cornulete cu vanilie

Toate ingredientele se amesteca si lasam la rece o jumatate de ora(in frigider). Dupa jumatatea de

28 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri

Cleo Măr

Foarte gustoasă!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Choux à la Crème