Prajitura cu foi fragede, crema de caramel si glazura de ciocolata. un desert delicios, simplu de preparat, perfect pentru orice ocazie. Descopera reteta pas cu pas!
Foi fragede cu amoniac:
Intr-un bol, cerne faina si adauga zaharul pudra si un praf de sare.
Dizolva amoniacul in lapte (sau in doua linguri de otet), apoi adauga-l in bol.
Taie untul rece in cubulete si adauga-l in faina. Framanta rapid cu mainile pana obtii o compozitie sfaramicioasa.
Adauga oul si amesteca bine pana aluatul devine omogen.
Imparte aluatul in 3 parti egale. Intinde fiecare parte intr-o foaie subtire si coace-le pe dosul tavii (20cmx30cm) la 180°C, timp de 10-12 minute, pana devin aurii. Lasa foile sa se raceasca.
Crema caramel:
Topeste zaharul intr-o cratita la foc mediu, amestecand constant, pana obtii un caramel auriu.
Adauga smantana lichida si amesteca pana la omogenizare (atentie la aburi).
Separat, dizolva faina sau amidonul in lapte si adauga amestecul in caramel. Amesteca continuu pana crema se ingroasa.
La final, incorporeaza untul si un praf de sare, apoi lasa crema sa se raceasca. Pastreaza o parte din crema pentru decor.
Asamblarea prajiturii:
Asaza prima foaie pe un platou si intinde un strat generos de crema caramel.
Asaza a doua foaie peste crema si intinde din nou un strat de crema caramel.
Asaza ultima foaie deasupra si preseaza usor.
Glazura de ciocolata:
Incalzeste smantana lichida pana aproape de fierbere si toarn-o peste ciocolata maruntita.
Amesteca pana se topeste complet si adauga untul pentru o textura lucioasa.
Toarna glazura de ciocolata peste prajitura si niveleaza.
Decorarea cu aveline:
Foloseste crema de caramel pastrata pentru a decora prajitura cu aveline folosind un pos cu varf stelat.
Servire:
Lasa prajitura sa stea cateva ore (sau peste noapte) la rece pentru ca foile sa devina fragede. Taie prajitura in felii si bucura-te de acest desert delicios si rafinat!
Incearca si reteta de prajitura cu foi si crema de lamaie, prajitura cu foi si crema de vanilie sau prajitura Albinita. Pofta buna!
Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasaPlacinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasaSe spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.
Supa de toamna cu linte si oua de prepelitaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii