Bucurati-va de gustul minunat al unei prajituri cu foi si crema de lamaie! Aceasta reteta delicioasa si aromata va va incanta simturile. Straturile de foi fragede se imbina perfect cu crema fina si racoritoare de lamaie, rezultand desertul perfect pentru orice ocazie.
Reteta de prajitura cu foi si crema de lamaie este una dintre preferatele mele. Se prepara usor, din ingrediente simple, iar rezultatul este grozav. O prajitura de casa foarte gustoasa, spornica si delicioasa.
Foile se prepara simplu. Intr-un bol batem ouale cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat. Adaugam laptele si amestecam bine cu un tel sau o furculita pana se dizolva complet zaharul. Adaugam uleiul si amoniacul ( bicarbonat de amoniu) stin cu doua linguri de otet. Apoi incorporam faina si formam un aluat potrivit de tare.
Il impartim apoi in 6 bucati (a cate 200-220 g fiecare) si intindem foi subtiri. Le asezam pe dosul tavii (30x33 cm), tapetata inainmte cu faina sau hartie de copt.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C si coacem fiecare foaie cate 13-15 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca usor. Apoi le asezam pe un gratar sa se raceasca.
Acum ne putem ocupa de crema. Intr-o cratita punem ouale intregi, un praf de sare, amidonul si zaharul. Adaugam si putin lapte si omogenizam bine. Apoi incorporam toata cantitatea de lapte, amestecand continuu. Punem vasul pe foc si gatim crema de lamaie la foc mediu pana cand da doua trei clocote si capata consistenta. Dam vasul de pe foc si incorporam untul, zeama si coaja de lamaie si curcuma pudra (sau 2-3 picaturi de colorant galben).
Acoperim suprafata cremei cu o folie alimentara si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Cand s-a racit complet, o mixam putin si este gata de folosire.
Umplem foile cu crema de lamaie rece si punem deasupra o tava cu o greutate pentru a le presa usor. Le pastram apoi la frigider cateva ore sau peste noapte.
Apoi glazuram suprafata prajiturii cu fondant de cofetarie sau cu ciocolata alba topita impreuna cu uleiul si colorantul.
Dupa racire o taiem in forma dorita.
Sper ca v-am tentat si veti incerca si voi reteta de prajitura cu foi si crema de lamaie.
Va mai recomandam si prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura, prajitura cu crema de lamaie si cocos sau prajitura cu foi si crema de lamie. Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii