Placinta cu dovleac si stafide

Curata si taie in felii dovleacul.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu dovleac si stafide

Ingrediente

  • 1 kg dovleac plăcintar
  • 200 g margarină
  • 400 g făină
  • 1 ou
  • 200 g stafide
  • 200 g zahăr pudră
  • 1/2 pliculeț cu praf de copt
  • 2 pliculețe cu zahăr vanilat
  • sare

Mod de preparare

Curăță și taie in felii dovleacul și pune-l la copt.

Pentru aluat, amesteca margarina cu 150 g de zahăr. Încorporează oul, praful de copt, un pliculeț cu zahăr vanilat, un praf de sare și făina cernută proaspăt.

Frământă un aluat omogen, dar nu foarte tare. Învelește-l într-o folie și dă-l la frigider pentru cel puțin jumătate de oră.

Pune dovleacul copt într-un blender (sau într-un vas de mixer), pune restul de zahăr pudră și vanilat și, după gust, un praf de scorțișoară si stafidele.

Împarte aluatul în două și întinde tot atâtea foi (după dimensiunea tăvii folosite). Pune o foaie pe fundul tăvii tapetate cu hârtie de copt, pune deasupra umplutura și deasupra cealaltă foaie.

Înțeapă din loc în loc și dă la cuptorul fierbinte pentru 40-45 de minute. Pudrează plăcintă și porționeaz-o după ce s-a răcit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Reteta de vinete umplute cu carne. Vinete umplute cu carne reteta simpla si delicioasa.

Vinete umplute cu carne
Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Reteta de limba soacrei. Reteta de rulouri de vinete si dovlecel. Limba soacrei reteta de aperitiv cu vinete si dovlecei....

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise