Placinta cu dovleac si stafide

Curata si taie in felii dovleacul.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu dovleac si stafide

Ingrediente

  • 1 kg dovleac plăcintar
  • 200 g margarină
  • 400 g făină
  • 1 ou
  • 200 g stafide
  • 200 g zahăr pudră
  • 1/2 pliculeț cu praf de copt
  • 2 pliculețe cu zahăr vanilat
  • sare

Mod de preparare

Curăță și taie in felii dovleacul și pune-l la copt.

Pentru aluat, amesteca margarina cu 150 g de zahăr. Încorporează oul, praful de copt, un pliculeț cu zahăr vanilat, un praf de sare și făina cernută proaspăt.

Frământă un aluat omogen, dar nu foarte tare. Învelește-l într-o folie și dă-l la frigider pentru cel puțin jumătate de oră.

Pune dovleacul copt într-un blender (sau într-un vas de mixer), pune restul de zahăr pudră și vanilat și, după gust, un praf de scorțișoară si stafidele.

Împarte aluatul în două și întinde tot atâtea foi (după dimensiunea tăvii folosite). Pune o foaie pe fundul tăvii tapetate cu hârtie de copt, pune deasupra umplutura și deasupra cealaltă foaie.

Înțeapă din loc în loc și dă la cuptorul fierbinte pentru 40-45 de minute. Pudrează plăcintă și porționeaz-o după ce s-a răcit.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura