Placinta cu iaurt

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Placinta cu iaurt

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 450 g faina
  • 180 unt la temperatura camerei
  • 140 g zahar
  • 2 oua
  • 140 g smantana
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 1 kg iaurt cu 10%grasime(eu am folosit Pilos)
  • 7 oua
  • 275 g zahar pudra
  • 2 linguri gris
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • Mai avem nevoie
  • zahar pentru pudrat
  • un galbenus pentru uns placinta
  • ulei pentru uns tava
  • faina pentru infainat masa de lucru

Mod de preparare

Taiem untul cubulete si mixam.

Adaugam putin cate putin zaharul.

Incorporam ouale unul cate unul.

Adaugam smantana.

Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si sarea.

Incorporam putin cate putin faina si framantam.

Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios.

Punem aluatul pe masa infainata si il impartim in 3 bucati.

Cu ajutorul sucitorului intindem 3 foi de aluat.

Umplutura

Scurgem iaurtul de zer iar apoi il amestecam rand pe rand cu ouale,zaharul pudra,zaharul vanilat,esenta de rom,sarea si apoi cu grisul.

Amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.

Obtinem o umplutura cremoasa si aromata.

Ungem tava(32/22)cu ulei si o tapetam cu hartie de copt.

Asezam o foaie de aluat pe fundul tavii,folosind sucitorul.

Indepartam surplusul de aluat de pe marginile tavii.

Impartim umplutura in doua .

Peste foaia de aluat punem o parte de umplutura si nivelam.

Acoperim cu cea de-a doua foaie de aluat si indepartam surplusul de pe margini.

Turnam restul de umplutura si acoperim ce cea de-a treia foaie de aluat,indepartand surplusul de pe margini.

Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 grade timp de aproximativ 50 min.

Cu 10 min inainte de a o scote din cuptor ungem placinta cu un galbenus bine batut.

Cand placinta este frumos rumenita si bine facuta(facem testul scobitorii),o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava.

Pudram placinta si apoio taiem .

Va invit sa serviti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise