Ingrediente
Pentru aluat, 450 g faina, 180 unt la temperatura camerei, 140 g zahar, 2 oua, 140 g smantana, un plic praf de copt, un praf de sare, , Pentru umplutura, 1 kg iaurt cu 10%grasime(eu am folosit Pilos), 7 oua, 275 g zahar pudra, 2 linguri gris, 2 pliculete zahar vanilat, 1 fiola esenta de rom, un praf de sare, , Mai avem nevoie, zahar pentru pudrat, un galbenus pentru uns placinta, ulei pentru uns tava, faina pentru infainat masa de lucru
Dificultate: Medie | Timp: 1h 40 min
44 voturi
Mod de preparare
Adaugam putin cate putin zaharul.
Incorporam ouale unul cate unul.
Adaugam smantana.
Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si sarea.
Incorporam putin cate putin faina si framantam.
Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios.
Punem aluatul pe masa infainata si il impartim in 3 bucati.
Cu ajutorul sucitorului intindem 3 foi de aluat.
Umplutura
Scurgem iaurtul de zer iar apoi il amestecam rand pe rand cu ouale,zaharul pudra,zaharul vanilat,esenta de rom,sarea si apoi cu grisul.
Amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.
Obtinem o umplutura cremoasa si aromata.
Ungem tava(32/22)cu ulei si o tapetam cu hartie de copt.
Asezam o foaie de aluat pe fundul tavii,folosind sucitorul.
Indepartam surplusul de aluat de pe marginile tavii.
Impartim umplutura in doua .
Peste foaia de aluat punem o parte de umplutura si nivelam.
Acoperim cu cea de-a doua foaie de aluat si indepartam surplusul de pe margini.
Turnam restul de umplutura si acoperim ce cea de-a treia foaie de aluat,indepartand surplusul de pe margini.
Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 grade timp de aproximativ 50 min.
Cu 10 min inainte de a o scote din cuptor ungem placinta cu un galbenus bine batut.
Cand placinta este frumos rumenita si bine facuta(facem testul scobitorii),o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava.
Pudram placinta si apoio taiem .
Va invit sa serviti!
Camy , 21 noiembrie 2015
Ce bine arata...si e destul d usoara reteta