autor:

kamkrys75

» » Dulciuri diverse

Placinta cu pere – Sfogliata con pere

Autor: kamkrys75 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kamkrys75 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2013

Ingrediente
Ingrediente umplutura, 2-3 pere, 50 gr zahar, 80 gr parmezan, 30 gr unt, Ingrediente aluat, 150 ml apa calduta, 1 lingurita drojdie, 1 lingurita zahar faina cat cuprinde, 1 praf de sare, 100 gr unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Reteta am gasit-o pe blog-ul Angelei si vine din Italia.Combinatia de pere coapte si parmezan m-a convins sa o incerc.Se face rapid si aspectul final te imbie sa o savurezi!
Intr-o tava pe care o tapetam cu hartie de copt presaram zahar, asezam cateva cubulete de unt, apoi felii de para asezate in cerc. Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pana cand perele se inmoaie.

Scoatem de la cuptor presaram parmezanul razalit, acoperim cu foaia pe care o intepam din loc in loc cu furculita. O bagam din nou la cuptor la 190 grade, pana cand foaia se coace. Rasturnam placinta pe un platou apoi mai presaram putin parmezan.

Daca alegeti sa faceti aluatul modul de prepare este:

Facem maiaua din drojdie, 1 lingura faina si zahar, apoi o punem in castronul cu faina si o lasam la dospit 10 minute acoperita, ferita de curent. Adaugam apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios pe care-l lasam la crescut 20 minute. Intindem foaia, punem cubulete de unt, impachetam si framantam din nou. Dam la frigider 20 minute. Intindem foaia si decupam dupa forma tavii (va puteti ajuta de un capac)
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pere – Sfogliata con pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pancakes cu finetti si banane

Pancakes cu finetti si banane

Faina se amesteca cu oul,zaharul,esentele,adaugam sana,se amesteca bine si se pune si apa minerala. Daca

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu alune, nuci si cacao

Prajitura cu alune, nuci si cacao

Am mixat bine toate ingredientele pt blat (a iesit un aluat pufos si curgator), pe care l-am asezat

5 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 august 2013

    grozava din toate punctele de vedere...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente umplutura
  • 2-3 pere
  • 50 gr zahar
  • 80 gr parmezan
  • 30 gr unt
  • Ingrediente aluat
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita drojdie
  • 1 lingurita zahar faina cat cuprinde
  • 1 praf de sare
  • 100 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de kamkrys75
tarta cu mere

tarta cu mere

Pentru aluat Se amesteca untul cu zaharul pana se omogenizeaza,dupa care se adauga galbenusul,apoi

57 voturi    6 comentarii
59 min
Prajituri
tarta cu fructe de padure

tarta cu fructe de padure

Se bat 4 albusuri, se adauga 3 linguri cu zahar, apoi separat se bat 3 galbenusuri impreuna cu 3

80 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cozonac

Cozonac

Pregatiti ingredientele pe o tava pentru a le avea la indemana. Cerneti faina intr-un castron

23 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Prajituri
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

grozava din toate punctele de vedere...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Jeleu de mere cu alte fructe