autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Placinta de dovleac împletita

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 octombrie 2015

Ingrediente
Aluat:, 1 1/2 cana faina(cana de 250 ml), 3 linguri untura solida, 3-4 linguri apa, o lingura otet, un praf de sare, Umplutura :, 500 g dovleac razuit, 4-5 linguri zahar, 2 pliculete zahar vanilat, o lingurita scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Aluat: cernem faina intr-un castron. Facem o adincitura in mijlocul fainii si punem restul ingredientelor.Framantam pana obtinem un aluat neted, nelipicios. In timpul framantarii lovim aluatul din cand in cand de masa. Dam aluatul la rece pana pregatim umplutura de dovleac.
Umplutura: punem dovleacul la calit cu zaharul si zaharul vanilat ,la foc mic, pana se inmoaie si scade toata zeama lasata. La sfarsit adaugam scortisoara.Dam deoparte si lasam la racit.

Punem aluatul pe hartie de copt si il intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara (20x30 cm). Indreptam marginile cu o rola (cutit) si punem in mijloc pe lungime dovleacul. Taiem marginile oblic in fasii de cca 2 cm si acoperim umplutura alternand fasiile de aluat.Transferam placinta cu hartia de copt intr-o tava . Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 30-35 minute, pana se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac împletita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

1. Amestecati, intr-un bol destul de mare, branza de vaci scursa de zer, faina, grisul, coaja de

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu pere

Tarta cu pere

Aluatul: Frecam untul cu zaharul cu o lingura de lemn. Incorporam oul, vanilia si coaja rasa de

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • gicuta

    gicuta (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2015

    Daniela Iulia ,poti inlocui untura cu 5 linguri cu ulei

  • Fara foto

    Daniela Iulia , 10 decembrie 2015

    Untura se poate inlocui cu uleiul? Si ce cantitate ar trebui sa folosesc?

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 1/2 cana faina(cana de 250 ml)
  • 3 linguri untura solida
  • 3-4 linguri apa
  • o lingura otet
  • un praf de sare
  • Umplutura :
  • 500 g dovleac razuit
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
gicuta

gicuta (Chef de cuisine)

Daniela Iulia ,poti inlocui untura cu 5 linguri cu ulei

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Rulada cu banane si crema de lamaie