autor:

husni

» » Aluaturi si Foietaje

PLACINTA (prajita in tigaie) CU VARZA CALITA SI CU BRINZA(Menuca)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 august 2009

Ingrediente
Pt.aluat:, -1 kg faina(eu am pus 800 grame de faina alba si 200 de g de faina neagra), -cca 50g drojdie, -1,5 lingurita sare, -2 linguri de zahar, -4 linguri ulei, , Pt.umplutura de varza:, -1-1,5 kg varza, -sare,piper,boia iute., , Pt umplutura de brinza:, -cca 250 g brinza, -1 ou, -2 lingurite de marar, -sare

Dificultate: Medie Timp: 4h

23 voturi

Mod de preparare

In primul rind,multumiri Menucai.De la ea am reteta.
Se face un aluat,din ingredientele amintite;se lasa sa se dospeasca,cel putin 1 ora(iarna se lasa mai mult).
Umplutura de varza:varza se taie fideluta;se freaca,apoi cu 1 lingurita de sare;se lasa intre 20-30 minute,apoi,se stoarce si se caleste.Cind e aproape gata se pune piper si boia iute,dupa gust.Se pune si sare,tot dupa gust.
Se pune de-o parte.
Umplutura de brinza:brinza se farimiteaza(cu o furculita);se pune oul,mararul,sarea;se amesteca f bine;daca mai e nevoie se pune sare sau marar.
Aluatul,dospit,se pune pe suprafata de lucru;se framinta citeva secunde,apoi se fac din acest aluat cam20 boturi,cam de 80 g fiecare(depinde de marimea tigaii,care vrem sa o folosim).Boturile se acopera,se lasa cam 10 minute.Se ia un bot si pe suprafata de lucru,unsa cu ulei,se intinde si pe jumatatea aluatului se pune umplatura,se pliaza in jumatate.Mainile si tigaia trebuie sa fie bine unse cu ulei.Dupe ce se pliaza,se mai lasa cam 5 minute,apoi se prajesc(cite 2)
in tigaia unsa ,putin cu ulei.
Cand tigaia este incinsa se ia o placinta de pe masa si se pune in tigaie,cu degetele se merge pe marginea placintei intinzad-o bine,sa fie rotunda,se pune si placinta urmatoare.
Cand placinta este coapta pe o parte,se intoarce.
Cind placintele sint gata,se ung cu ulei sau smantana.
Focul sa fie mic,sa nu se arda placintele si tigaia sa fie groasa in perete.
Eu am folosit o tigaie veche;a fost teflon,s-a cam dus teflonul,dar e buna pt. asa ceva.
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTA (prajita in tigaie) CU VARZA CALITA SI CU BRINZA(Menuca)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Prăjitură de sărbătoare din Franţa

Prăjitură de sărbătoare din Franţa

Faceţi aluatul(e ca de cozonac) si lasati-l să se odihneasca o noapte la rece(eu l-am pus în frigider). A

17 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Coltunasi de post cu dulceata de prune

Coltunasi de post cu dulceata de prune

Se pune faina cernuta intr-un castron incapator. Adaugi laptele, putin ulei,un praf de sare si zahar

2 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Luana (Bucatar sef):

    placinta asta o facea bunica mea care era unguroaica :), a invatat si mama mea si acum o fac eu. :) este super-placinta familiei . si cea cu branza si marar se face tot asa si cu mult marar . nu ezitati sa o incercati, sa faceti coca foarte moale altfel placinta va fi tare . atunci cand o puneti la prajit aproape sa va curga din mana . dupa ce ati luat placinta din tigaie puneti-o pe o farfurie si puneti o carpa curata peste ea . apoi urmatoarea peste prima si tot asa . merg si cu dulceata mai ales de prune .:)

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Diana_Danciu

    Diana_Danciu (Maestru bucatar) , 04 octombrie 2014

    Nu ati scris cata apa sau lapte trebuie pentru aluat. Doar cele patru linguri de ulei....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    O bunatate, foarte gustoase.

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

    Am facut reteta cu aluat de pizza(aluat postat de Vlad pe site).A iesit ceva de vis.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Tare bine arata,iar gustul trebuie sa fie pe masura...

    • Tatar Nicu

      Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Ma intreb:La reteta asta nu s-ar putea folosi aluat de pizza?

    • Fara foto

      husni , 13 octombrie 2009

      Da,Maria Elena,au iesit f bune ,in tigaie normala(doar sa nu fie f.subtire). Asa e,Tatar Nicu............si eu imi amintesc de copilarie.

    • Tatar Nicu

      Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Nu stiu de ce,dar reteta imi aminteste de copilaria mea,cand ma duceam in vacanta in Ardeal.E super buna reteta.Am uitat:Se pate cu muulte alte umpluturi.

    • Tatar Nicu

      Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Nu stiu de ce,dar reteta imi aminteste de copilaria mea,cand ma duceam in vacanta in Ardeal.E super buna reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Cami, in tigaie normala as incerca si eu, oare iese?

    • Fara foto

      husni , 03 septembrie 2009

      Multumesc,de aprecieri,fetelor ! Sint f.bune ! Maria Elena,am incercat sa respect reteta Menucai;dar prajitul l-am facut in tigaie,nu pe............

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Camelia, felicitari arata ca ale Menucai, cred ca sunt si foarte bune!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Ce bune-s placintele prajite in tigaie!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Ce frumoase sunt ale tale draga Husni,felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Felicitari,arata minunat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

23 voturi

Ingrediente

  • Pt.aluat:
  • -1 kg faina(eu am pus 800 grame de faina alba si 200 de g de faina neagra)
  • -cca 50g drojdie
  • -1,5 lingurita sare
  • -2 linguri de zahar
  • -4 linguri ulei
  • Pt.umplutura de varza:
  • -1-1,5 kg varza
  • -sare,piper,boia iute.
  • Pt umplutura de brinza:
  • -cca 250 g brinza
  • -1 ou
  • -2 lingurite de marar
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Diana_Danciu (Maestru bucatar)

Nu ati scris cata apa sau lapte trebuie pentru aluat. Doar cele patru linguri de ulei....

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Mini surprize cu pui si cascaval