PLACINTA (prajita in tigaie) CU VARZA CALITA SI CU BRINZA(Menuca)

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
PLACINTA (prajita in tigaie) CU VARZA CALITA SI CU BRINZA(Menuca)

Ingrediente

  • Pt.aluat:
  • -1 kg faina(eu am pus 800 grame de faina alba si 200 de g de faina neagra)
  • -cca 50g drojdie
  • -1,5 lingurita sare
  • -2 linguri de zahar
  • -4 linguri ulei
  • Pt.umplutura de varza:
  • -1-1,5 kg varza
  • -sare,piper,boia iute.
  • Pt umplutura de brinza:
  • -cca 250 g brinza
  • -1 ou
  • -2 lingurite de marar
  • -sare

Mod de preparare

In primul rind,multumiri Menucai.De la ea am reteta.

Se face un aluat,din ingredientele amintite;se lasa sa se dospeasca,cel putin 1 ora(iarna se lasa mai mult).

Umplutura de varza:varza se taie fideluta;se freaca,apoi cu 1 lingurita de sare;se lasa intre 20-30 minute,apoi,se stoarce si se caleste.Cind e aproape gata se pune piper si boia iute,dupa gust.Se pune si sare,tot dupa gust.

Se pune de-o parte.

Umplutura de brinza:brinza se farimiteaza(cu o furculita);se pune oul,mararul,sarea;se amesteca f bine;daca mai e nevoie se pune sare sau marar.

Aluatul,dospit,se pune pe suprafata de lucru;se framinta citeva secunde,apoi se fac din acest aluat cam20 boturi,cam de 80 g fiecare(depinde de marimea tigaii,care vrem sa o folosim).Boturile se acopera,se lasa cam 10 minute.Se ia un bot si pe suprafata de lucru,unsa cu ulei,se intinde si pe jumatatea aluatului se pune umplatura,se pliaza in jumatate.Mainile si tigaia trebuie sa fie bine unse cu ulei.Dupe ce se pliaza,se mai lasa cam 5 minute,apoi se prajesc(cite 2)

in tigaia unsa ,putin cu ulei.

Cand tigaia este incinsa se ia o placinta de pe masa si se pune in tigaie,cu degetele se merge pe marginea placintei intinzad-o bine,sa fie rotunda,se pune si placinta urmatoare.

Cand placinta este coapta pe o parte,se intoarce.

Cind placintele sint gata,se ung cu ulei sau smantana.

Focul sa fie mic,sa nu se arda placintele si tigaia sa fie groasa in perete.

Eu am folosit o tigaie veche;a fost teflon,s-a cam dus teflonul,dar e buna pt. asa ceva.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa

Prajitura rapida cu capsuni, fara coacere, aromata si delicioasa! Un desert usor de preparat, cu piscoturi, crema de...

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Descopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise