In primul rind,multumiri Menucai.De la ea am reteta.
Se face un aluat,din ingredientele amintite;se lasa sa se dospeasca,cel putin 1 ora(iarna se lasa mai mult).
Umplutura de varza:varza se taie fideluta;se freaca,apoi cu 1 lingurita de sare;se lasa intre 20-30 minute,apoi,se stoarce si se caleste.Cind e aproape gata se pune piper si boia iute,dupa gust.Se pune si sare,tot dupa gust.
Se pune de-o parte.
Umplutura de brinza:brinza se farimiteaza(cu o furculita);se pune oul,mararul,sarea;se amesteca f bine;daca mai e nevoie se pune sare sau marar.
Aluatul,dospit,se pune pe suprafata de lucru;se framinta citeva secunde,apoi se fac din acest aluat cam20 boturi,cam de 80 g fiecare(depinde de marimea tigaii,care vrem sa o folosim).Boturile se acopera,se lasa cam 10 minute.Se ia un bot si pe suprafata de lucru,unsa cu ulei,se intinde si pe jumatatea aluatului se pune umplatura,se pliaza in jumatate.Mainile si tigaia trebuie sa fie bine unse cu ulei.Dupe ce se pliaza,se mai lasa cam 5 minute,apoi se prajesc(cite 2)
in tigaia unsa ,putin cu ulei.
Cand tigaia este incinsa se ia o placinta de pe masa si se pune in tigaie,cu degetele se merge pe marginea placintei intinzad-o bine,sa fie rotunda,se pune si placinta urmatoare.
Cand placinta este coapta pe o parte,se intoarce.
Cind placintele sint gata,se ung cu ulei sau smantana.
Focul sa fie mic,sa nu se arda placintele si tigaia sa fie groasa in perete.
Eu am folosit o tigaie veche;a fost teflon,s-a cam dus teflonul,dar e buna pt. asa ceva.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii