Ingrediente
aluat:, 500 gr faina, 20 gr drojdie, 60 gr zahar, 1 lingurita malt/miere, 60 gr unt topit si racit, 250 gr lapte caldut, 1 ou mare usor batut, zahar vanilat/esenta vanilie, un varf cutit sare, , umplutura:, 6 mere, praf de scortisoara, 100 gr zahar, 50 gr stafide
Dificultate: Medie | Timp: 2h
12 voturi
Mod de preparare
Intre timp pregatim umplutura de mere.Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare.Le amestecam cu zahar si scortisoara.Adaugam si stafidele si le punem la foc pana devin merele maronii si fara zeama,cca 20 minute.Le luam de pe foc si le lasam la racit.
Dupa perioada de dospire, intindem aluatul intr-o foaie de 0,5 cm pe suprafata de lucru infainata . Intindem pe toata suprafata foii compozitia de mere si formam un rulou.Il taiem cu cutitul in rondele sau cu ajutorul unei ate mai grosute pe care o bagam sub rulou si tragem hotarat capetele atei in sens contrar ( ca atunci cand facem un nod la sireturi).
Punem rotitele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 30 minute sa creasca dupa care le bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute sau pana vedeti ca se coloreaza frumos.Se pudreaza cu zahar sau se lasa asa.Pofta buna!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 martie 2011
Am venit dupa miros... yumi,yumi...ce bune placintele. *****