Placinte cu mere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Placinte cu mere

Ingrediente

  • aluat:
  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 60 gr zahar
  • 1 lingurita malt/miere
  • 60 gr unt topit si racit
  • 250 gr lapte caldut
  • 1 ou mare usor batut
  • zahar vanilat/esenta vanilie
  • un varf cutit sare
  • umplutura:
  • 6 mere
  • praf de scortisoara
  • 100 gr zahar
  • 50 gr stafide

Mod de preparare

Punem faina intr-un vas, facem o gropita in centrul ei in care adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut si amestecata cu o lingurita de miere . Adaugam si restul ingredientelor si incepem sa framantam. Cand aluatul a capapatat consistenta, adaugam sarea si framantam din nou pana obtinem o biluta elastica si compacta. Lasam aluatul la crescut 1 ora intr-un loc caldut si ferit de curent.(eu il las de obicei in cuptorul cu microunde,cu usa inchisa).

Intre timp pregatim umplutura de mere.Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare.Le amestecam cu zahar si scortisoara.Adaugam si stafidele si le punem la foc pana devin merele maronii si fara zeama,cca 20 minute.Le luam de pe foc si le lasam la racit.

Dupa perioada de dospire, intindem aluatul intr-o foaie de 0,5 cm pe suprafata de lucru infainata . Intindem pe toata suprafata foii compozitia de mere si formam un rulou.Il taiem cu cutitul in rondele sau cu ajutorul unei ate mai grosute pe care o bagam sub rulou si tragem hotarat capetele atei in sens contrar ( ca atunci cand facem un nod la sireturi).

Punem rotitele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 30 minute sa creasca dupa care le bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute sau pana vedeti ca se coloreaza frumos.Se pudreaza cu zahar sau se lasa asa.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise