autor:

Alice Ciobanu

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Placintele cu branza dulce

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 octombrie 2011

Ingrediente
pentru aluat:, 250 gr faina, 1 ou, coaja de lamaie, 1/2 pahar lapte, 3/4 pahar zahar, 6 linguri de ulei, 15 gr drojdie, un praf de sare, , pentru umplutura:, 250 gr branza de vaci, 3 linguri zahar pudra, un plic de zahar vanilat, 2 oua, coaja de lamaie, 1 ou pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

20 voturi

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol mic o lingura de zahar cu drojdie si 3 lingurite de lapte cald, peste care presarati putina faina. Lasati bolul la un loc caldut pret de 15 minute, pentru a creste o maia. Separati albusul de galbenus si bateti-l spuma tare, cu un praf de sare. Cerneti faina, faceti o gropita in mijlocul ei si puneti maiaua, galbenusul batut, laptele, coaja de lamaie si la urma albusul spuma. Amestecati totul bine pina faceti un aluat pe care-l lasati la crescut, in loc cald, aproape o ora.

Pentru umplutura amestecati bine ingredientele.

Pentru asambalt...nu ma apuc eu acum sa va dau indicatii, stiti mult mai bine decat mine ce si cum. eu am facut doar asa..am intins o foaie de vreo 5 mm, am taiat niste patrate de vreo 8 cm, am pus in mijlocul fiecarui patrat cate o lingura de umplutura, am uns marginile patratului cu albus de ou si am adus colturile patratului in mijloc, presandu-le...ma rog tehnic vorbind (suna bine, nu? am invatat o expresie noua...tehnic vorbind :P )...chestiunea asta cu colturile nu mi-a iesit ...s-au desanta putin la copt, dar...who cares?

Le ungeti apoi cu galbenus de ou amestecat cu vreo 3-4 linguri de lapte si le predati cuptorului pentru 30-35 minute.

Le pudrati cu zahar si le papati...

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placintele cu branza dulce si stafide

Placintele cu branza dulce si stafide

Amestecam zaharul si drojdia si apoi cu faina dupa care adaugam putin cate putin apa calduta. Framantam. Acoperim

4 voturi    3 comentarii
2h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Placintele cu branza dulce

Placintele cu branza dulce

se amesteca branza cu zaharul si coaja de lamaie si se mixeaza bine.Se intinde foaia de placinta

4 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • gheli1

    gheli1 (Chef de cuisine):

    Mi se pare ca a iesit prea mult partea lichida din aluat in comparatie cu partea solida si am adaugat putina faina ca sa se formeze un aluat normal si moale..

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Emilia Cseh , 21 iunie 2013

    :*

  • Fara foto

    Emilia Cseh , 21 iunie 2013

    DELICIOASE****:*

  • Fara foto

    Ortansa Panaite , 21 iunie 2013

    wau......se numesc poale in brau moldovenesti!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2011

      Minunate placinte si un aluat usor.

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2011

      Delicioase!

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2011

      yammmmmmiiii....imi plac mult!!! :**

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2011

      Vreau si eu!!! aratã yummy :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

20 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 1 ou
  • coaja de lamaie
  • 1/2 pahar lapte
  • 3/4 pahar zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 15 gr drojdie
  • un praf de sare
  • pentru umplutura:
  • 250 gr branza de vaci
  • 3 linguri zahar pudra
  • un plic de zahar vanilat
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • 1 ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

kok miori (Chef de cuisine)

Minunate placinte si un aluat usor.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonacel la masina de paine