autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu carne

Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 octombrie 2018

Ingrediente
600 g carne de porc, 4 cârnaţi grill, Puţin ulei, 6 cartofi mari, 3 mere, o linguriţă amestec mirodenii: cimbru, cimbrişor, oregano, boia dulce, rozmarin, 3 pahare apă, 1 pahar vin alb, Castraveciori muraţi de casă

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

1 vot

Mod de preparare



Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie în patru porţii. Se umple fiecare felie de carne cu câte un cârnăcior pentru grătar, care se înţeapă din loc în loc, apoi se rulează. Se prind cu scobitori. Se aşază ruladele într-o tavă în care am pus un strat subţire de ulei. Se presară mirodenii şi sare, după gust, apoi se adaugă un pahar cu apă şi un pahar cu vin alb, se dă la cuptor cam 30 de minute la foc iute, să se rumenească un pic.

Între timp, se spală şi se curăţă cartofii şi merele, cartofii se taie pe lungime, în mai multe feliuţe, iar merele felii mai groase.

Se scoate tava, se întorc ruladele pentru a se rumeni şi pe partea cealaltă. Se adaugă merele şi cartofii. Se presară şi peste ele sare şi mirodenii şi se mai adaugă apă, apoi se continuă coacerea la foc iute, până se rumenesc toate.



Timp de pregătire: 15min

Timp de coacere: aprox 2h

Porţii: 4

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/platou-de-toamna-cu-rulada-de-porc-mere.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Liana , 02 septembrie 2020

    Wauuu, este o bunatate, bravoo.

  • Aniela , 24 octombrie 2018

    Foarte gustos si bun, iam, iam iti lasa gura apa numai cand vezi.

  • Sorina , 20 octombrie 2018

    Foarte bun, o idee grozava ptr.toamna.

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 600 g carne de porc
  • 4 cârnaţi grill
  • Puţin ulei
  • 6 cartofi mari
  • 3 mere
  • o linguriţă amestec mirodenii: cimbru
  • cimbrişor
  • oregano
  • boia dulce
  • rozmarin
  • 3 pahare apă
  • 1 pahar vin alb
  • Castraveciori muraţi de casă

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Liana

Wauuu, este o bunatate, bravoo.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”