autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Poiche-coasta de carne cu morcovi si cartofi si lamai murate

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 10 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 10 martie 2011

Ingrediente
cantitati ptr 6 persoane, , Poiche -este un ceaun greu de fonta in care se poate face mincare in aer liber., Se poate face si in casa la o plita cu foc de lemne., , 11/2 kg de coasta de vita taiata in cuburi de 5*5, 6linguri de ulei de canolla sau floarea soarelui., sare,, 1/2kg de ceapa alba taiata sferturi, 10 catei de usturoi, 4morcovi mari curatati si taiati in sferturi, 1kg de cartofi mici curatati taiati in jumatati, 2ramuri de rozmarin, 1lingura de pasta de ardei iute, 1lingura de lamaie murata.

Dificultate: Redusa Timp: 3h

7 voturi

Mod de preparare

Se pune ceaunul pe foc se incalzeste uleiul si se prajeste carnea,se sareaza si pipereaza si se adauga restul ingridentelor,se adauga apa sa acopere totul si se lasa sa inceapa sa fiarba dupa care se face focul mic si se lasa sa fiarba 3 ore pina este gata.Se serveste imediat.
Mincarea facuta la Poiche asa are un gust deosebit,ptr ca fierbe incet si toate gusturile se contopesc,morcovul da dulceata,lamaia acreala pasta de ardei iuteala si totul impreuna iese minunat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Poiche-coasta de carne cu morcovi si cartofi si lamai murate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Fasole boabe cu slaninuta afumata si carnati

Fasole boabe cu slaninuta afumata si carnati

Se tine fasolea la inmuiat in apa rece(eu o pun de obicei de seara pana a doua zi dimineata). A

2 voturi    1 comentariu
2h 9 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu carne tocata

Cartofi cu carne tocata

Inabusim ceapa taiata marunt in putin ulei, adaugam apoi carnea si fierbem impreuna. Punem si ciupercile

12 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 19 martie 2011

    Da este buna reteta chiar daca na-i poiche trebuie sa ai o oala grea cu fund dublu ca mincarea sa se gateasca incet la foc mic caci acesta este factorul care-i da mancarii un gust deosebit.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 13 martie 2011

    interesanta reteta ;cred ca e foarte buna si daca nu am respectivul ceaun

Dificultate

Redusa

Timp

3h

7 voturi

Ingrediente

  • cantitati ptr 6 persoane
  • Poiche -este un ceaun greu de fonta in care se poate face mincare in aer liber.
  • Se poate face si in casa la o plita cu foc de lemne.
  • 11/2 kg de coasta de vita taiata in cuburi de 5*5
  • 6linguri de ulei de canolla sau floarea soarelui.
  • sare,
  • 1/2kg de ceapa alba taiata sferturi
  • 10 catei de usturoi
  • 4morcovi mari curatati si taiati in sferturi
  • 1kg de cartofi mici curatati taiati in jumatati
  • 2ramuri de rozmarin
  • 1lingura de pasta de ardei iute
  • 1lingura de lamaie murata.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Da este buna reteta chiar daca na-i poiche trebuie sa ai o oala grea cu fund dublu ca mincarea sa se gateasca incet la foc mic caci acesta este factorul care-i da mancarii un gust deosebit.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
PIEPT DE PUI LA GRATAR