autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Poiche-coasta de carne cu morcovi si cartofi si lamai murate

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 10 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 10 martie 2011

Ingrediente
cantitati ptr 6 persoane, , Poiche -este un ceaun greu de fonta in care se poate face mincare in aer liber., Se poate face si in casa la o plita cu foc de lemne., , 11/2 kg de coasta de vita taiata in cuburi de 5*5, 6linguri de ulei de canolla sau floarea soarelui., sare,piper, 1/2kg de ceapa alba taiata sferturi, 10 catei de usturoi, 4morcovi mari curatati si taiati in sferturi, 1kg de cartofi mici curatati taiati in jumatati, 2ramuri de rozmarin, 1lingura de pasta de ardei iute, 1lingura de lamaie murata.

Dificultate: Redusa Timp: 3h

7 voturi

Mod de preparare

Se pune ceaunul pe foc se incalzeste uleiul si se prajeste carnea,se sareaza si pipereaza si se adauga restul ingridentelor,se adauga apa sa acopere totul si se lasa sa inceapa sa fiarba dupa care se face focul mic si se lasa sa fiarba 3 ore pina este gata.Se serveste imediat.
Mincarea facuta la Poiche asa are un gust deosebit,ptr ca fierbe incet si toate gusturile se contopesc,morcovul da dulceata,lamaia acreala pasta de ardei iuteala si totul impreuna iese minunat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Poiche-coasta de carne cu morcovi si cartofi si lamai murate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 2 comentarii

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 19 martie 2011

    Da este buna reteta chiar daca na-i poiche trebuie sa ai o oala grea cu fund dublu ca mincarea sa se gateasca incet la foc mic caci acesta este factorul care-i da mancarii un gust deosebit.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 13 martie 2011

    interesanta reteta ;cred ca e foarte buna si daca nu am respectivul ceaun

Dificultate

Redusa

Timp

3h

7 voturi

Ingrediente

  • cantitati ptr 6 persoane
  • Poiche -este un ceaun greu de fonta in care se poate face mincare in aer liber.
  • Se poate face si in casa la o plita cu foc de lemne.
  • 11/2 kg de coasta de vita taiata in cuburi de 5*5
  • 6linguri de ulei de canolla sau floarea soarelui.
  • sare,piper
  • 1/2kg de ceapa alba taiata sferturi
  • 10 catei de usturoi
  • 4morcovi mari curatati si taiati in sferturi
  • 1kg de cartofi mici curatati taiati in jumatati
  • 2ramuri de rozmarin
  • 1lingura de pasta de ardei iute
  • 1lingura de lamaie murata.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Da este buna reteta chiar daca na-i poiche trebuie sa ai o oala grea cu fund dublu ca mincarea sa se gateasca incet la foc mic caci acesta este factorul care-i da mancarii un gust deosebit.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Mancare de linte