autor:

TeoBucatar

» » Fripturi

Porc cu ghimbir si orez basmati

Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 august 2011

Ingrediente
-500 g carne de porc frageda(cotlet, muschiulet)., -o lingura ghimbir ras,, -sare, piper alb,, -o lingurita de unt solid,, -2 linguri otet balsamic,, -o lingurita boia dulce,, -o lingurita de miere,, -o lingurita de zahar,, -o lingura de susan seminte,, -o lingurita de amidon,, -100 g orez basmati,

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Carnita se spala, se curata cat mai bine de pielite si se toaca fasii subtiri, de cca 1 cm grosime si 4-5 lungime care se sareaza si se pipereaza dupa gust. Intr-un bol se amesteca boiaua cu amidonul, se dilueaza cu otetul balsamic(puteti folosi si zeama de lamaie), eventual se mai adauga o lingura-doua de apa ca sa se omogenizeze bine. Se pune si ghimbirul ras dupa care se tavalesc fasiile de carne in aceasta compozitie si se amesteca bine.
Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga zaharul si mierea pana se caramelizeaza putin dupa care se pun si fasiile de carne si se lasa la foc iute mestecandu-se continuu vreo 3min. Dupa aceea se reduce focul, se adauga 2-3 linguri de apa, daca este nevoie si se lasa la foc mic sa se patrunda bine carnea. Cand suntem multumiti de fragezimea carnii se adauga susanul si se amesteca bine inca un minut. Trebuie avut grija in permanenta sa stropim carnea daca este nevoie asa ca la sfarsit sa rezulte si vreo 2 linguri de sos.
Sa nu faceti "beahhh" la miere si zahar pentru ca nu va fi nimic foarte dulce sau gretos aici ci dimpotriva usor acrisor si parfumat de prezenta ghimbirului. Puteti sa serviti aceasta fripturica cu un orez basmati(eu am luat amestec salbatic pentru ca imi place cum e mozaicat cu boabele negre), sau alt tip de orez.
Orezul l-am spalat bine in cateva ape si l-am pus la fiert in cca 350 ml apa clocotita, am redus focul si l-am lasat asa vreo 10 min dupa care am inchis focul si l-am lasat acoperit sa absoarba apa. Daca doriti sa fie mai bine fiert il puteti lasa 15 min. Dupa ce l-am scurs am adaugat un cubusor de unt si .. gata.
Cam atat despre acest porc cu ghimbir si orez basmati adaptat dar care noua ne-a placut foarte mult... Daca il incercati o sa imi dati dreptate...
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu ghimbir si orez basmati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Snitel din piept de pui

Snitel din piept de pui

Pieptul de pui se transeaza si se condimenteaza, dupa gust cu condimente pentru carne de pui. Se

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Arosto con le patate (Cotlet de porc cu cartofi)

Arosto con le patate (Cotlet de porc cu cartofi)

Cotletul de porc se spala, se usuca cu un servet, se sareaza, se pipereaza, se pune catelul de usturoi

14 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Alice Ciobanu

    Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 02 august 2011

    wow..ce bunatate...bun porcul si ghimbirul :)) da si mie o portie, nu fi zgarcit :P

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • -500 g carne de porc frageda(cotlet
  • muschiulet).
  • -o lingura ghimbir ras,
  • -sare
  • piper alb,
  • -o lingurita de unt solid,
  • -2 linguri otet balsamic,
  • -o lingurita boia dulce,
  • -o lingurita de miere,
  • -o lingurita de zahar,
  • -o lingura de susan seminte,
  • -o lingurita de amidon,
  • -100 g orez basmati,

Raporteaza reteta

Retete
de TeoBucatar
Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

BLAT Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt

56 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Alice Ciobanu

Alice Ciobanu (Chef de cuisine)

wow..ce bunatate...bun porcul si ghimbirul :)) da si mie o portie, nu fi zgarcit :P

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Brasato alla Milanese