autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Porc dulce acrisor

    Reteta postata pe: 14 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 14 martie 2014

Ingrediente
, 500 gr pulpa porc, , 200 gr orez basmati salbatic, , 500 gr amestec legume (morcov,ardei gras, ceapa verde, muguri de bambus, ciuperci shiitake, muguri de bambus, germeni de fasole) , , 50 gr amidon, , 100 gr sos rosii , , 100 ml sos soia, , 50 ml sos worchester, , 3-4 linguri ulei de arahide , , condiment 5 arome chinezesti , , pasta 5 arome chinezesti, , piper sichuan, , 2 linguri zahar brun, , usturoi, , ghimbir,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare


Taiem carnea de porc cubulete mici (eu am cumparat carne de porc pt gulas care era gata taiata).


Punem carnea intr-un bol si punem peste ea 50 ml sos soia si 1 lingura sos worchester. Lasam 5-10 minute sa se marineze.


Cat sta carnea la marinat pregatim orezul. Il spalam apoi il punem la steamer (chinezii au un aparat special pentru orez, principiul de baza fiind tot fierberea la abur). Va fi gata in aproximativ 15 minute.


Tavalim bucatelele de carne prin amidon avand grija sa le scuturam de amidonul in exces. Rolul acestei operatiuni este de a pastra sucurile carnii.


Incingem wok-ul, punem uleiul de arahide (daca nu aveti folositi ulei de floarea soarelui) si rumenim usor carnea (cca 2 minute pe fiecare parte).


Punem 2-3 catei pisati de usturoi si 3 cm de ghimbir dat pe razatoare. Cantitatile pot varia in functie de gustul fiecaruia.


Adaugam legumele si le tragem rapid la wok. Nu trebuie lasate mai mult decat trebuie fiindca se vor inmuia prea tare.


Adaugam sosul de rosii, zaharul brun, piperul sichuan, condimentul 5 arome chinezesti, sosul de soia, sosul worchester si pasta 5 arome. Rolul pastei este de a da gustul acrisor, daca nu aveti puneti o lingurita otet.


Lasam inca 3-4 minute pe foc apoi dam deoparte. Legumele trebuie sa ramana crocante nu trebuie sa se inmoaie.


Servim pe pat de orez. De asemeni se poate servi alaturi de taitei sau fidea de orez.



Alte retete delicioase si rapide gasiti pe blogul Caietul cu Retete!
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc dulce acrisor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca cu dovlecei

Musaca cu dovlecei

Spalam dovleceii, ii taiem felii potrivit de groase, ii asezam pe un platou si ii presaram cu sare. Cozile

6 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500 gr pulpa porc
  • 200 gr orez basmati salbatic
  • 500 gr amestec legume (morcov,ardei gras
  • ceapa verde
  • muguri de bambus
  • ciuperci shiitake
  • muguri de bambus
  • germeni de fasole) 
  • 50 gr amidon
  • 100 gr sos rosii 
  • 100 ml sos soia
  • 50 ml sos worchester
  • 3-4 linguri ulei de arahide 
  • condiment 5 arome chinezesti 
  • pasta 5 arome chinezesti
  • piper sichuan
  • 2 linguri zahar brun
  • usturoi
  • ghimbir

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Coq au vin in stil provensal