autor:

Sidy

» » Fripturi

Portofele cu branza in sos de smantana cu capere

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Ingrediente
600 g nuca de porc ( pulpa), 150 g branza impletita( sau telemea), 100 ml smantana, 50 g unt, 1 ceapa rosie, marar si patrunjel verde, 50 g capere, 250 ml vin alb, sare, boia, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Portionam nuca de porc in patru bucati si crestam in fiecare cate un buzunar, cu ajutorul unui cutit ascutit.
Ceapa o curatam si o tocam marunt
Mararul verde si patrunjelul le tocam marunt.
Branza o taiem cubulete mici sau o radem daca folosim telemea.
Intr-un bol amestecam toate aceste ingrediente , impreuna cu o lingura cu smantana si le asezonam.
In fiecare buzunar introducen 1/4 din aceasta compozitie si le inchidem cu cate o scobitoare.Presaram sare si piper pe portofele apoi le prajim.
Intr-o tigaie topim untul , apoi la foc potrivit prajim cele patru portofele , pe ambele parti , pina se rumenesc bine.
Adaugam vinul si putina apa, daca mai e cazul , acoperim si lasam sa se patrunda portofelele in vin.
Dupa 30-40 de minute , in sosul ramas adaugam smantana ramasa si caperele si lasam sa mai dea cateva clocote.
Servim portofelele alaturi de cartofi copti si salata de salata verde.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele cu branza in sos de smantana cu capere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de pui pe sare

Pulpe de pui pe sare

Se parlesc bucatile de carne, se asaza sarea intr-o tava cam de 1 cm grosime si se asaza carnea pe

5 voturi    4 comentarii
1h
Fripturi
Coaste si ceafa cu vin.

Coaste si ceafa cu vin.

Mustarul,kethcup-ul si o ligurita ulei se amesteca pana se omogenizeaza si apoi se unge carnea spalata

25 voturi    4 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Halaszi_Alexandra

    Halaszi_Alexandra (Chef de cuisine) , 21 martie 2013

    o idee geniala si destul de simpla! deja imi lasa gura apa doar citind! abia astept sa O INCERC!

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Foarte faina ! Multumesc, pentru idee !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Foarte bune! Pupici!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Foarte, foarte bine prezentate! Reteta de nota 10! Ceva buzunare cu ciuperci si branza mai fac si eu, nu schimbam?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Felicitari pt aceasta minunatie...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 600 g nuca de porc ( pulpa)
  • 150 g branza impletita( sau telemea)
  • 100 ml smantana
  • 50 g unt
  • 1 ceapa rosie
  • marar si patrunjel verde
  • 50 g capere
  • 250 ml vin alb
  • sare
  • boia
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Halaszi_Alexandra (Chef de cuisine)

o idee geniala si destul de simpla! deja imi lasa gura apa doar citind! abia astept sa O INCERC!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Piept de pui la gratar cu orez