autor:

Anca Bunea

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Portokalopita

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
1 pachet foi de placinta, 4 oua, 200 ml iaurt, 200 g zahar, 200 ml ulei, 1 pliculet praf de copt, 2 pliculete zahar vanilat, esenta de portocale/ vanilie, , Sirop:, 2 portocale, 500 ml apa, 200 g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se lasa foile de placinta la dezghetat apoi se rup in bucatele mici.

Se incalzeste cuptorul la 180 g C.



Intr-un castron mai mare se mixeaza adaugand pe rand ouale, zaharul, uleiul, iaurtul, zaharul vanilat, esenta si praful de copt stins in putina zeama de lamaie.

Se adauga foile de placinta rupte si se amesteca usor cu o lingura pana ce lichidul patrunde in foi.



Se toarna compozitia intr-un vas (eu am folosit unul de yena) si se introduce la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Intre timp se pregateste siropul: se fierbe intr-un ibric apa amestecata cu zahar, sucul de la cele 2 portocale si coaja taiata in felii groase (ca atunci cand decojiti merele) pana ce lichidul scade putin.



Se toarna siropul cu ajutorul unui polonic peste prajitura fierbinte, cate putin, pana ce lichidul este absorbit in totalitate (nu va ingrijorati ca va ramane sirop, incet-incet prajitura il va absorbi).

Prajitura se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Portokalopita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cosulete din biscuiti cu branza si pepene galben

Cosulete din biscuiti cu branza si pepene galben

1.Se maruntesc biscuitii la robot apoi se framanta bine cu margarina topita si mierea. Cu aceasta

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Eclere

Eclere

Pt. prepararea formelor de eclere facem astfel: - se pune apa cu uleiul si praful de sare la fiert

26 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ioana Georgescu , 22 martie 2017

    Mulțumesc frumos pentru rețetele minunate pe care ni le oferiți.

  • Fara foto

    Bună treaba , 15 ianuarie 2015

    Vreau și eu

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 4 oua
  • 200 ml iaurt
  • 200 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de portocale/ vanilie
  • Sirop:
  • 2 portocale
  • 500 ml apa
  • 200 g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

35 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Ioana Georgescu

Mulțumesc frumos pentru rețetele minunate pe care ni le oferiți.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cuib de viespi