Descopera reteta simpla si delicioasa de rulouri pufoase si aromate umplute cu stafide. Perfecte pentru micul dejun sau desert, gata in cativa pasi.
Pregatirea aluatului:
Dizolva drojdia in laptele caldut, adaugand si 1 lingurita de zahar, apoi lasa amestecul sa stea 5-10 minute pana cand devine spumos.
Intr-un bol mare, pune faina, zaharul si praful de sare. Adauga amestecul de drojdie, oul, untul topit si esenta de vanilie.
Framanta aluatul pana devine elastic si neted (aproximativ 10 minute). Daca este prea lipicios, poti adauga putin mai multa faina.
Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul la dospit intr-un loc caldut timp de 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.
2. Pregatirea umpluturii:
Spala stafidele si pune-le la inmuiat in apa calda (sau rom, pentru un plus de aroma) timp de 15-20 de minute. Scurge-le bine inainte de a le folosi.
Amesteca zaharul cu scortisoara, daca doresti un plus de aroma.
3. Formarea rulourilor:
Dupa ce aluatul a dospit, intinde-l pe o suprafata presarata cu faina, formand un dreptunghi de aproximativ 1 cm grosime.
Unge aluatul cu untul topit si presara zaharul, scortisoara si stafidele uniform pe toata suprafata.
Ruleaza aluatul strans pe lungime, formand un sul.
Taie sulul in 12 felii egale.
4. Dospirea rulourilor:
Asaza rulourile taiate intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt, lasand putin spatiu intre ele.
Acopera tava si lasa rulourile la dospit inca 20-30 de minute.
5. Coacerea:
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Bate oul cu cele 2-3 linguri de lapte si unge rulourile deasupra.
Coace rulourile timp de 20-25 de minute sau pana cand devin aurii si frumos rumenite.
6. Decorare si servire:
Dupa ce s-au racit putin, poti presara zahar pudra deasupra pentru un aspect mai festiv sau chiar o glazura simpla din zahar pudra si apa.
Aceste rulouri pufoase umplute cu stafide sunt perfecte pentru a fi servite la micul dejun sau ca desert, alaturi de o cafea sau ceai.
Incearca si reteta de rulouri cu scortisoara, melcisori de post cu nuca sau rulouri cu crema de vanilie. Pofta buna!
Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasaPlacinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasaSe spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.
Supa de toamna cu linte si oua de prepelitaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii