Într-un castron frecaţi untul cu zahărul şi nucile. Când zahărul s-a topit, adăugaţi oul, făina şi praful de copt. Omogenizaţi bine compoziţia, întindenţi o foaie de mărimea tăvii şi coaceţi 30 de minute în cuptorul potrivit de cald. Între timp daţi pe răzătoarea mare merele, adăugaţi 3 linguri de zahăr şi ţineţi piureul câteva minute într-o tigaie. Întindeţi peste blatul copt un strat de mere rase, stropiţi cu esenţă de rom şi praf de scorţişoară. Se mai lasă prăjitura pentru 5 minute la cuptor.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii