autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Prajitura After Eight

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2015

Ingrediente
Blat:, 5 oua, 8 linguri de zahar, 2 linguri faina, 2 linguri gris, 2 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt, 1 lingura miere, 3 linguri lapte, 7 linguri ulei, 1 plic zahar vanilat, un praf de sare, Crema:, 700 ml frisca lichida(Hulala), 200 g ciocolata alba, 4 linguri sirop de menta, Glazura:, 100 g ciocolata cu lapte, 50 g ciocolata cu 50% cacao, 100 g unt, 2 linguri cu apa, 4 linguri ulei, Glazura decor:, 100 g ciocolata cu lapte, 50 g ciocolata cu 50% cacao, 100 g unt, 3 linguri frisca lichida, Sirop:, 150 ml apa, 3 linguri sirop de menta

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

8 voturi

Mod de preparare

Blat: Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul ,pana devin ca o crema, adaugam mierea, laptele si uleiul.La sfarsit adaugam faina, grisul, cacao si praful de copt(amestecate inainte). Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor,cu o spatula, in galbenusuri. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si coacem in cuptorul preincalzit cca 30-35 min. Facem testul cu scobitoarea.



Crema: Frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara. Adaugam ciocolata rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere. O dam deoparte, omogenizam, apoi o lasam cateva ore la frigider (de preferat peste noapte). Mixam crema pana se omogenizeaza apoi adaugam siropul de menta.



Glazura: Se pun intr-un vas pe foc, untul, apa, uleiul si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata rupta bucatele, amestecand pana la topirea ciocolatei. Se lasa glazura sa ajunga la temperatura camerei.



Glazura decor: Se pun intr-un vas pe foc, untul si frisca .Cand se topeste untul, se da deoparte si se adauga ciocolata rupta bucatele, amestecand pana la topirea ciocolatei. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei.



Sirop: Se amesteca apa cu siropul de menta .



Asamblare: Se aseaza blatul pe platou si se insiropeaza. Se intinde jumatate din crema si peste crema, glazura. Se da la rece pana se intareste glazura. Se adauga restul de crema si se taie prajitura in cuburi cu un cutit trecut prin apa fierbinte, apoi pe fiecare cub se pune cate o lingurita de glazura decor si se intinde bine.Se mai opresc 2-3 linguri de glazura decor pe care le vom pune intr-o seringa de bucatarie cu varful subtire, cu care vom trasa linii subtiri peste glazura decor deja intarita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura After Eight" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu ciocolata si visine

Prajitura cu ciocolata si visine

Am incalzit dulceata de visine intr-un vas cu apa la foc mic, apoi am strecurat visinele. Siropul

6 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura rapida cu crema caramel

Prajitura rapida cu crema caramel

Intrun bol dizolvati praful de budinca cu 200 ml lapte rece. Cealalta cantitate de 200 ml lapte o

19 voturi    13 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Sorin_Coserea

    Sorin_Coserea (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2017

    AM FACUT UN TORT DUPA ACEASTA RETETA, SUPER GUSTOS

  • Fara foto

    aurelia , 28 mai 2015

    arata foarte bine

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

8 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 700 ml frisca lichida(Hulala)
  • 200 g ciocolata alba
  • 4 linguri sirop de menta
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata cu 50% cacao
  • 100 g unt
  • 2 linguri cu apa
  • 4 linguri ulei
  • Glazura decor:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata cu 50% cacao
  • 100 g unt
  • 3 linguri frisca lichida
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 3 linguri sirop de menta

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

13 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

16 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

14 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Sorin_Coserea (Chef de cuisine)

AM FACUT UN TORT DUPA ACEASTA RETETA, SUPER GUSTOS

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Briose cu lamaie