Procedezi asa
Intr-o cratita mai mare se pun toate ingredientele si se fierb cateva minute,se lasa sa se raceasca apoi se framanta un aluat cu 1/2 faina sau cat cuprinde.
Imparti aluatul in 3 parti egale .Intinzi aluatul pe dosul tavii,intepi usor cu o furculita ca sa nu faca basici apoi pui foaia la copt pana devine aurie.Coci toate foile apoi le lasi la racit.
Pui laptele la fiert cu 200 g zahar ,iar cand ajunge la fierbere adaugi in ploaie grisul ,amesteci continuu ca sa nu se formeze cocoloase,il lasi sa fiarba 3-4 minute,apoi iei craticioara de pe foc si lasi sa se raceasca.
Dupa racire amesteci crema de gris cu untul.
Montare
Imparti crema de gris si unt in 2 parti egale ,pui prima foaie pe care o ungi cu crema de gris,adaugi foaia a doua ,o ungi cu un strat de dulceata ,urmeaza foaia a treia care trebuie unsa cu crema de gris unt.Peste ultimul strat de crema poti sa razi putina ciocolata de menaj,glazura de ciocolata sau o poti lasa asa.Prajitura se lasa pana a doua zi pentru a se inmuia foile.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii