Prajitura Albinita

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura Albinita

Ingrediente

  • Iti trebuie pentru foi
  • 150 g zahar praf
  • 3 linguri lapte dulce
  • 1 ou
  • 3 linguri miere de albine
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 50 g unt
  • 1/2 faina
  • Iti trebuie pentru crema
  • 1/2 l lapte
  • 3 linguri gris
  • 200 g zahar
  • 1 unt
  • -dulceata

Mod de preparare

Procedezi asa

Intr-o cratita mai mare se pun toate ingredientele si se fierb cateva minute,se lasa sa se raceasca apoi se framanta un aluat cu 1/2 faina sau cat cuprinde.

Imparti aluatul in 3 parti egale .Intinzi aluatul pe dosul tavii,intepi usor cu o furculita ca sa nu faca basici apoi pui foaia la copt pana devine aurie.Coci toate foile apoi le lasi la racit.

Pui laptele la fiert cu 200 g zahar ,iar cand ajunge la fierbere adaugi in ploaie grisul ,amesteci continuu ca sa nu se formeze cocoloase,il lasi sa fiarba 3-4 minute,apoi iei craticioara de pe foc si lasi sa se raceasca.

Dupa racire amesteci crema de gris cu untul.

Montare

Imparti crema de gris si unt in 2 parti egale ,pui prima foaie pe care o ungi cu crema de gris,adaugi foaia a doua ,o ungi cu un strat de dulceata ,urmeaza foaia a treia care trebuie unsa cu crema de gris unt.Peste ultimul strat de crema poti sa razi putina ciocolata de menaj,glazura de ciocolata sau o poti lasa asa.Prajitura se lasa pana a doua zi pentru a se inmuia foile.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura