Amestecam faina cu zaharul si sarea, apoi adaugam untul rece si amestecam cu o furculita pentru a pasa untul. Adaugam apa rece, treptat cate o lingura, omogenizam si dam aluatul la rece pana pregatim umplutura.
Curatam si feliem merele pe care le caramelizam astfel: punem intr-o tigaie untul la topit, adaugam zaharul si-l topim, fara sa-l ardem, stingem cu o lingura de apa si adaugam feliile de mere, pe care le lasam cam 3-4’, intorcandu-le pe ambele parti sa se inmoaie putin si sa se patrunda bine, apoi le dam putin la rece.
Separat intr-un bol, frecam branza cu zaharulsi smantana, adaugam ouale si esentele.
Intindem aluatul si-l punem in tava, apasam pe margini si excesul il indepartam. Aluatul ramas il taiem in fasii lungi, si sub diferite forme pt aspect.
Rasturnam compozitia de branza in tava, peste aluat, asezam feliile de mar in spirala si deasupra decoram cu fasiile si formele dorite pe care le ungem cu ou batut.
Punem tava in cuptorul dinainte incalzit pentru 1h.
Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii