Prajitura Arlechin

Prajitura Arlechin

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingura smantana
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • Umplutura:
  • 5 linguri gem de caise
  • 5 linguri gem de prune
  • 5 linguri gem de capsune/fructe de padure
  • Topping:
  • 2 galbenusuri
  • 60 g zahar pudra vanilat
  • bombonele colorate

Mod de preparare

Amestecam faina cu praful de copt si sare. Punem untul taiat bucatele peste aceasta. Adaugam zaharul, ouale si smantana si incepem sa framantam aluatul. Cand devine neted si nu se lipeste de maini il impartim in 4 parti egale si le dam la frigider pentru 30-40 minute. Dupa acest interval de timp intindem patru foi dreptunghiulare, pe care le vom coace pe rand, pe fundul unei tavi, la 180°C, pentru 10-15 minute. Ungem foile, dupa ce se racesc, cu gem si le suprapunem. Ultima foaie de prajitura o ungem cu galbenusurile frecate cu zahar pudra, peste care am presarat bombonele colorate. Punem prajitura la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 2 minute, cat sa se intareasca galbenusul. Lasam sa se raceasca, o acoperim cu un prosop si o tinem in acest mod minim 12 ore pentru a se inmuia foile de prajitura. Dupa acest interval de timp o putem taia. Prajitura o putem pastra 4 - 5 zile - daca rezistati atat de mult. Pofta buna!

Retete de prajituri pentru copii gasiti pe blogul Diva in Bucatarie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci