autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Prajitura Arlechin

    Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Ingrediente
Aluat:, 500 g faina, 200 g unt, 2 oua, 150 g zahar, 1 lingura smantana, 1 plic praf de copt, 1 praf sare, Umplutura:, 5 linguri gem de caise, 5 linguri gem de prune, 5 linguri gem de capsune/fructe de padure, Topping:, 2 galbenusuri, 60 g zahar pudra vanilat, bombonele colorate

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

17 voturi

Mod de preparare

Amestecam faina cu praful de copt si sare. Punem untul taiat bucatele peste aceasta. Adaugam zaharul, ouale si smantana si incepem sa framantam aluatul. Cand devine neted si nu se lipeste de maini il impartim in 4 parti egale si le dam la frigider pentru 30-40 minute. Dupa acest interval de timp intindem patru foi dreptunghiulare, pe care le vom coace pe rand, pe fundul unei tavi, la 180°C, pentru 10-15 minute. Ungem foile, dupa ce se racesc, cu gem si le suprapunem. Ultima foaie de prajitura o ungem cu galbenusurile frecate cu zahar pudra, peste care am presarat bombonele colorate. Punem prajitura la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 2 minute, cat sa se intareasca galbenusul. Lasam sa se raceasca, o acoperim cu un prosop si o tinem in acest mod minim 12 ore pentru a se inmuia foile de prajitura. Dupa acest interval de timp o putem taia. Prajitura o putem pastra 4 - 5 zile - daca rezistati atat de mult. Pofta buna!

Retete de prajituri pentru copii gasiti pe blogul Diva in Bucatarie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Arlechin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clătite cu dulceaţă de cireşe

Clătite cu dulceaţă de cireşe

Poate-mi fac timp data viitoare să postez şi o reţetă clasică de clătite. Eu o fac pe aceea

5 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Muffins

Muffins

Se amesteca ingredientele solide si cele lichide separat, apoi ultimele se pun peste primele si se

3 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mirela , 28 noiembrie 2015

    are dreptate in loc de galbenusuri inlocuiti cu altceva

  • Fara foto

    Lex Sed , 30 iulie 2015

    SOCANT, acum am recitit reteta...unde ati invatat dv sa gatiti? Nu stiti ca e absolut interzis folosirea oului crud, respectiv consumarea lui negatit si netinut la rece?! De Salmonela nu ati auzit?! Ungeti prajitura cu galbenus de ou crud, apoi puneti zahat vanilat si bomboane...GALBENUS CRUD, care se altereaza in 1 ora si devine toxic....mai dati si copiilor si va mandriti cu asta?! Ar trebui sa fiti arestata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! RUSINE!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

17 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingura smantana
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • Umplutura:
  • 5 linguri gem de caise
  • 5 linguri gem de prune
  • 5 linguri gem de capsune/fructe de padure
  • Topping:
  • 2 galbenusuri
  • 60 g zahar pudra vanilat
  • bombonele colorate

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Fara foto

mirela

are dreptate in loc de galbenusuri inlocuiti cu altceva

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu ciocolata si banane