Amestecam faina cu praful de copt si sare. Punem untul taiat bucatele peste aceasta. Adaugam zaharul, ouale si smantana si incepem sa framantam aluatul. Cand devine neted si nu se lipeste de maini il impartim in 4 parti egale si le dam la frigider pentru 30-40 minute. Dupa acest interval de timp intindem patru foi dreptunghiulare, pe care le vom coace pe rand, pe fundul unei tavi, la 180°C, pentru 10-15 minute. Ungem foile, dupa ce se racesc, cu gem si le suprapunem. Ultima foaie de prajitura o ungem cu galbenusurile frecate cu zahar pudra, peste care am presarat bombonele colorate. Punem prajitura la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 2 minute, cat sa se intareasca galbenusul. Lasam sa se raceasca, o acoperim cu un prosop si o tinem in acest mod minim 12 ore pentru a se inmuia foile de prajitura. Dupa acest interval de timp o putem taia. Prajitura o putem pastra 4 - 5 zile - daca rezistati atat de mult. Pofta buna!
Retete de prajituri pentru copii gasiti pe blogul Diva in Bucatarie.
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii