Amestecam faina cu praful de copt si sare. Punem untul taiat bucatele peste aceasta. Adaugam zaharul, ouale si smantana si incepem sa framantam aluatul. Cand devine neted si nu se lipeste de maini il impartim in 4 parti egale si le dam la frigider pentru 30-40 minute. Dupa acest interval de timp intindem patru foi dreptunghiulare, pe care le vom coace pe rand, pe fundul unei tavi, la 180°C, pentru 10-15 minute. Ungem foile, dupa ce se racesc, cu gem si le suprapunem. Ultima foaie de prajitura o ungem cu galbenusurile frecate cu zahar pudra, peste care am presarat bombonele colorate. Punem prajitura la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 2 minute, cat sa se intareasca galbenusul. Lasam sa se raceasca, o acoperim cu un prosop si o tinem in acest mod minim 12 ore pentru a se inmuia foile de prajitura. Dupa acest interval de timp o putem taia. Prajitura o putem pastra 4 - 5 zile - daca rezistati atat de mult. Pofta buna!
Retete de prajituri pentru copii gasiti pe blogul Diva in Bucatarie.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii