Prajitura cu blat de biscuiti si crema de cacao neagra

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu blat de biscuiti si crema de cacao neagra

Ingrediente

  • Pentru crema
  • 100 g cacao
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru blat
  • 300 g biscuiti digestivi sau populari
  • 200ml margarina lichida Unirea
  • Pentru ornat
  • 30 de visine
  • frisca
  • 30 g ciocolata alba

Mod de preparare

Prepararea cremei se face la bain -marie.

Avem nevoie de 2 vase care sa incapa unul in altul............un vas mai mare in care se pune apa si vasul in care preparam crema şi pe care o vom pune peste cea cu apa fiartă.

Vasul in care aveti preparatul ce trebuie sa stea pe aburi trebuie sa vina perfect in vasul cu apa, dar sa nu atinga apa fierbinte. De obicei eu folosesc un castron de inox.

Punem in vasul de inox ouale ,zaharul si zahatul vanilatAmestecam cu telul continuu pana la dizolvarea completa a zaharului, apoi adaugam cacao.Amestecam pentru o buna omogenizare.Luam de pe foc si adaugam esenta de rom si coaja rasa de la o lamaie Lasam crema sa se racoreasca si adaugam untul moale amestecand bine pentru ca acesta sa fie bine incorporat in crema.

Intre timp ne ocupam de blat.

Maruntim biscuitii............eu i-am maruntit cu mana pentru ca-mi place sa ramana si bucati mai mari.Ii punem intr-un vas peste care adaugam margarina lichida.Amestecam bine astfel incat biscuitii sa absoarba toata grasimea.

Tapetam o forma detasabila de tort cu folie alimentara sau folie de aluminiu.

Amestecul de mai sus(blatul) il punem in forma de tort si o intandem uniform cu ajutorul unei palete.Dam la frigider pentru ca blatul sa se intareasca.Cand blatul s-a intarit punem peste el crema de cacao si nivelem.

Ornam cu frisca,ciocolata alba si visine.

Dam la frigider pentru 2-3 apoi scoatem prajitura din forma si o taiem .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise