Prajitura cu branza si menta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu branza si menta

Ingrediente

  • -3 oua
  • -65 gr zahar
  • -60 gr faina
  • -20 gr cacao
  • -40 gr unt
  • -25 ml lapte
  • Crema de branza cu menta:
  • -300 gr branza proaspata de vaci
  • -40 gr zahar
  • -3 oua
  • -50 gr frisca lichida
  • --4-5 fire de menta

Mod de preparare

Mai intai pregatim blatul: se separa ouale, galbenusurile si 30 de gr de zahar se bat energic pana au consistenta unei creme. Untul topit se incorporeaza in crema,in fir subtire, amestecand continuu.Se adauga si laptele, se amesteca si apoi se pune faina amestecata cu cacao(cernute),se mixeaza si se va obtine o crema de ciocolata.Separat se bat albusurile spuma tare cu cele 35 gr zahar ramase. Spuma obtinuta se amesteca usor,( sa nu iasa tot aerul), cu crema de ciocolata.Toata compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt, se niveleaza si se pune la cuptorul de dinainte incins, cam 20 de min.(dupa cum coace cuptorul fiecaruia) compozitia ajunge pentru o tava cu diametrul de 2424 cm. Cat se coace blatul, se pregateste crema de branza, dar inainte se pregateste piureul de menta. Se aleg frunzele si cu o lingura de apa se mixeaza,pana iese un piure.Intial am vrut sa pun numai sucul din frunze,dar m-am gandit sa pun piureul cu totul, ba chiar am mai eliminat din suc. Nu-mi pare rau de rezultat,pentru ca aroma de menta este mai pronuntata. Asadar, intr-un bol se pune branza si se amesteca cu zaharul,se incorporeaza ouale, pe rand, amestecand bine,apoi se adauga piureul de menta, dupa gust. Se poate pune mai mult sau mai putin.

Cand blatul de cacao este gata, se scoate tava din cuptor si peste blat(in tava)se pune crema de branza.Se pune iarasi la cuptor, dar de data asta intr-o alta tava in care se pune apa fiarta. Se lasa la cuptor cca 30 de min.(iarasi dupa cuptorul fiecaruia).Cand este gata,lasam sa se racoreasca si portionam.Va spun,are o aroma grozava de menta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor