Prajitura cu branza si menta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu branza si menta

Ingrediente

  • -3 oua
  • -65 gr zahar
  • -60 gr faina
  • -20 gr cacao
  • -40 gr unt
  • -25 ml lapte
  • Crema de branza cu menta:
  • -300 gr branza proaspata de vaci
  • -40 gr zahar
  • -3 oua
  • -50 gr frisca lichida
  • --4-5 fire de menta

Mod de preparare

Mai intai pregatim blatul: se separa ouale, galbenusurile si 30 de gr de zahar se bat energic pana au consistenta unei creme. Untul topit se incorporeaza in crema,in fir subtire, amestecand continuu.Se adauga si laptele, se amesteca si apoi se pune faina amestecata cu cacao(cernute),se mixeaza si se va obtine o crema de ciocolata.Separat se bat albusurile spuma tare cu cele 35 gr zahar ramase. Spuma obtinuta se amesteca usor,( sa nu iasa tot aerul), cu crema de ciocolata.Toata compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt, se niveleaza si se pune la cuptorul de dinainte incins, cam 20 de min.(dupa cum coace cuptorul fiecaruia) compozitia ajunge pentru o tava cu diametrul de 2424 cm. Cat se coace blatul, se pregateste crema de branza, dar inainte se pregateste piureul de menta. Se aleg frunzele si cu o lingura de apa se mixeaza,pana iese un piure.Intial am vrut sa pun numai sucul din frunze,dar m-am gandit sa pun piureul cu totul, ba chiar am mai eliminat din suc. Nu-mi pare rau de rezultat,pentru ca aroma de menta este mai pronuntata. Asadar, intr-un bol se pune branza si se amesteca cu zaharul,se incorporeaza ouale, pe rand, amestecand bine,apoi se adauga piureul de menta, dupa gust. Se poate pune mai mult sau mai putin.

Cand blatul de cacao este gata, se scoate tava din cuptor si peste blat(in tava)se pune crema de branza.Se pune iarasi la cuptor, dar de data asta intr-o alta tava in care se pune apa fiarta. Se lasa la cuptor cca 30 de min.(iarasi dupa cuptorul fiecaruia).Cand este gata,lasam sa se racoreasca si portionam.Va spun,are o aroma grozava de menta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise