autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si menta

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 decembrie 2011

Ingrediente
-3 oua, -65 gr zahar, -60 gr faina, -20 gr cacao, -40 gr unt, -25 ml lapte, , Crema de branza cu menta:, , -300 gr branza proaspata de vaci, -40 gr zahar, -3 oua, -50 gr frisca lichida, --4-5 fire de menta

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim blatul: se separa ouale, galbenusurile si 30 de gr de zahar se bat energic pana au consistenta unei creme. Untul topit se incorporeaza in crema,in fir subtire, amestecand continuu.Se adauga si laptele, se amesteca si apoi se pune faina amestecata cu cacao(cernute),se mixeaza si se va obtine o crema de ciocolata.Separat se bat albusurile spuma tare cu cele 35 gr zahar ramase. Spuma obtinuta se amesteca usor,( sa nu iasa tot aerul), cu crema de ciocolata.Toata compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt, se niveleaza si se pune la cuptorul de dinainte incins, cam 20 de min.(dupa cum coace cuptorul fiecaruia) compozitia ajunge pentru o tava cu diametrul de 2424 cm. Cat se coace blatul, se pregateste crema de branza, dar inainte se pregateste piureul de menta. Se aleg frunzele si cu o lingura de apa se mixeaza,pana iese un piure.Intial am vrut sa pun numai sucul din frunze,dar m-am gandit sa pun piureul cu totul, ba chiar am mai eliminat din suc. Nu-mi pare rau de rezultat,pentru ca aroma de menta este mai pronuntata. Asadar, intr-un bol se pune branza si se amesteca cu zaharul,se incorporeaza ouale, pe rand, amestecand bine,apoi se adauga piureul de menta, dupa gust. Se poate pune mai mult sau mai putin.
Cand blatul de cacao este gata, se scoate tava din cuptor si peste blat(in tava)se pune crema de branza.Se pune iarasi la cuptor, dar de data asta intr-o alta tava in care se pune apa fiarta. Se lasa la cuptor cca 30 de min.(iarasi dupa cuptorul fiecaruia).Cand este gata,lasam sa se racoreasca si portionam.Va spun,are o aroma grozava de menta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu rubarba

Prajitura cu rubarba

Rubarba se spala, se trag aschiile, se curata si se taie in bucati (se presara deasupra zahar). Ouale

1 vot    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Orez cu lapte

Orez cu lapte

1) Punem laptele la fiert impreuna cu¨: -coaja de lamiie si cea de portocala -zaharul -betisoarele

28 voturi    11 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2011

    Foarte fina!*****

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2011

    cred ca e delicioasa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • -3 oua
  • -65 gr zahar
  • -60 gr faina
  • -20 gr cacao
  • -40 gr unt
  • -25 ml lapte
  • Crema de branza cu menta:
  • -300 gr branza proaspata de vaci
  • -40 gr zahar
  • -3 oua
  • -50 gr frisca lichida
  • --4-5 fire de menta

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fina!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Pancakes sarate cu urda si marar