Prajitura cu branza si stafide

Prajitura cu branza si stafide

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 500 gr faina
  • 120 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou intreg + 1 galbenus
  • 200 gr de unt (la temperatura camerei)
  • 3 linguri de smantana
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 800 gr branza de vaci
  • 200 gr zahar
  • 100 gr stafide
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita rom
  • 3 oua
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Punem stafidele intr-un bol cu 3 linguri de lapte si 1 lingurita de rom. Cat timp acestea stau si se inmoaie, realizam aluatul amestecand ingredientele. Il framantam pana devine neted, apoi il lasam sa se odihneasca 15 minute. In acest timp pregatim umplutura amestecand toate ingredientele. Stafidele le vom stoarce in mana inainte sa le introducem in compozitia de branza.Aluatul il impartim in doua jumatati, pe care le vom intinde cat este tava de lunga, pe o planseta presarata cu faina. Punem prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, o intepam cu o furculita in cat mai multe locuri, pentru a creste uniform, apoi punem umplutura si acoperim cu a doua foaie. Intepam cu furculita si aceasta foaie, apoi punem prajitura sa se coaca in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute. O servim cand se raceste, presarand zahar pudra. Pofta buna!

Alte retete de prajituri gasiti pe blogul Diva in Bucatarie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise