autor:

anuta

» » Prajituri

Prajitura cu caise si afine

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 ianuarie 2016

Ingrediente
2 blaturi din cate: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 2 linguri de ulei, un praf de sare, esenta, Crema de caise: 500 g smantana,150 g branza de vaci, 75 g zahar pudra, un plic de gelatina, un castronel de piure din caise din compot, 3 caise nu foarte coapte (maruntite), Crema de afine: 500 g smantana,150 g branza de vaci, 75 g zahar pudra, un plic de gelatina, 5-6 linguri de dulceata din afine

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Se prepara blaturi in tavi de aceiasi dimensiune din cate 5 albusuri batute cu un praf de sare, se adauga si 5 linguri de zahar, se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, esenta si faina. Se toarna in tavi si se coace 20 min. la foc potrivit.

2. Crema de caise se pregateste mixand smantana cu branza de vaci si zaharul apoi se adauga geletina hidratata cu 100 ml apa rece apoi topita (fara a se fierbe) la bain marie si piureul obtinut prin pasarea caiselor din compot.

3. Prepararea cremei de afine se pregateste la fel, adaugandu-se la sfarsit, in locul piureului de caise, dulceata de afine.

4. Se monteaza prajitura in tava in care am copt blaturile. Se aseaza primul blat, se toarna crema de caise apoi se presara pe toata suprafata, uniform, bucatele mici de caise, se vine deasupra cu al doilea blat, se preseaza usor cu mana si se toarna deasupra crema de afine. Se da prajitura cel putin 2 ore la rece apoi se taie in bucati patrate.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise si afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu Cirese

Prajitura cu Cirese

Pasul 1 Cernem faina, pentru a fi aerata. Pasul 2: Pregatim un bol incapator in care

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
prajitura fina

prajitura fina

Foi de cacao: Margarina se bate cu zaharul , apoi se adauga oul, cacaua, amoniacul stins si

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate: 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • esenta
  • Crema de caise: 500 g smantana,150 g branza de vaci
  • 75 g zahar pudra
  • un plic de gelatina
  • un castronel de piure din caise din compot
  • 3 caise nu foarte coapte (maruntite)
  • Crema de afine: 500 g smantana,150 g branza de vaci
  • 75 g zahar pudra
  • un plic de gelatina
  • 5-6 linguri de dulceata din afine

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura festiva caramel