1. Se prepara blaturi in tavi de aceiasi dimensiune din cate 5 albusuri batute cu un praf de sare, se adauga si 5 linguri de zahar, se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, esenta si faina. Se toarna in tavi si se coace 20 min. la foc potrivit.
2. Crema de caise se pregateste mixand smantana cu branza de vaci si zaharul apoi se adauga geletina hidratata cu 100 ml apa rece apoi topita (fara a se fierbe) la bain marie si piureul obtinut prin pasarea caiselor din compot.
3. Prepararea cremei de afine se pregateste la fel, adaugandu-se la sfarsit, in locul piureului de caise, dulceata de afine.
4. Se monteaza prajitura in tava in care am copt blaturile. Se aseaza primul blat, se toarna crema de caise apoi se presara pe toata suprafata, uniform, bucatele mici de caise, se vine deasupra cu al doilea blat, se preseaza usor cu mana si se toarna deasupra crema de afine. Se da prajitura cel putin 2 ore la rece apoi se taie in bucati patrate.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii