Prajitura cu ciocolata, conopida si glazura crema de mascarpone cu lamaie

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu ciocolata, conopida si glazura crema de mascarpone cu lamaie

Ingrediente

  • conopida fiarta (75 gr);
  • iaurt grecesc 10% (100 gr);
  • ulei vegetal (100 ml);
  • zahar brun (175 gr);
  • oua (2 buc); faina (250 g.);
  • cacao (75 gr);
  • praf de copt (2 lingurite);
  • scortisoara (2 lingurite),
  • zahar vanilat BIO (un plic);
  • sare (1/4 lingurita); lapte batut (180 ml);
  • pentru glazura:
  • mascarpone (100 gr),
  • zeama de lime (1 lingurita);
  • coaja de lime (1 lingurita),
  • miere (2 lingurite)

Mod de preparare

Aceasta reteta a fost adaptata dupa reteta propusa de Kate Hackworthy

Se pregateste o forma de copt ungand cu unt si pudrand forma cu faina.

Se fierbe conopida si se transforma in piure in blender.

Se bat intr-un vas separat iaurtul, uleiul si zaharul. Se adauga pe rand cate un ou si se omogenizeaza bine inainte de a adauga si al doilea. Se adauga conopida piure si zaharul vanilat.

Intr-un vas separat se amesteca faina, cacao, scortisoara, praf de copt, sare. Se omogenizeaza cat mai bine.

Peste amestecul de oua si conopida se adauga 1/2 din cantitatea de faina si 1/2 din laptele batut. Se omogenizeaza bine apoi se adauga si restul de faina si lapte batut si se omogenizeaza.

Se toarna in vasul de copt amestecul si baga pentru 35-40 de min in cuptorul incins la 175 C.

Glazura se prepara amestecand bine zaharul cu mascarpone, zeama de lime si coaja rasa. Daca amestecul este prea gros se adauga 1-2 linguri de smatana.

Din pacate pozele nu sunt partea mea forte si ca urmare nu arata profi. Sper sa ma scuzati pentur asta si totusi sa incercati reteta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise