autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 mai 2016

Ingrediente
Crusta:, 200 gr biscuiti simpli, 50 gr unt, 8 linguri lapte, 1 lingura indulcitor pulbere Green Sugar, Crema de vanilie:, 200 ml frisca lichida, 200 gr crema de branza, 100 gr ciocolata alba, 2 linguri indulcitor pulbere Green Sugar, 1 lingurita vanilie, coaja rasa de lamaie, 1 foaie de gelatina, 1/2 cana de visine fara samburi, Crema de fructe de padure:, 1/2 din crema de vanilie de mai sus, 2 foi felatina, 200 gr fructe de padure, 1 lingura indulcitor pulbere Green Sugar, plus biscuiti pentru baza

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Crusta:
Topim untul si il lasam sa se racoreasca.
Biscuitii ii macinam in robot si ii amestecam cu untul topit, laptele si indulcitorul.
Crema de vanilie:
Ciocolata alba o topim si o lasam sa se racoreaca.
Intr-un bol, punem frisca rece si o mixam putin.
Incorporam crema de branza, apoi indulcitorul si ciocolata topita.
Mixam cat sa obtinem o crema spumoasa.
La final adaugam vanilia si coaja rasa de lamaie.
Punem foaia de gelatina la hidratat in apa rece, o scurgem bine, apoi o topim pe baie de aburi.
Crema de vanilie o impartim in doua.
Intr-una din creme incorporam gelatina topita si amestecam bine.
Crema de fructe de padure:
Fructele de padure le punem in blender cu indulcitorul si le facem piure.
In cealalta jumatate din crema de vanilie, in care nu am pus gelatina, adaugam piureul de fructe.
Punem foile de gelatina la hidratat, apoi le scurgem bine si le topim pe baie de aburi.
Gelatina topita o incoporam in crema de fructe de padure.
Tapetam cu folie o tava de chec.
Punem crusta de biscuiti, in asa fel incat sa imbracam toata tava, inclusiv peretii pana sus.
Asezam crema de vanilie, o nivelam, apoi infingem visinele in crema.
Punem crema de fructe de padure si o nivelam.
Deasupra asezam biscuiti. Eu i-am trecut prin putina zeama de compot de caise, dar cred ca merge si fara sa fie insiropati.
Dam prajitura la rece 4-5 ore.
Dupa acest timp, o scoatem din frigider si o rasturnam pe un platou, apoi indepartam folia.
Se portioneaza si se serveste.
PS: Daca doriti o crema mai gelatinoasa, puneti mai multa gelatina. Eu prefer ca sa fie spumoase cremele.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu rubarba si bezea

Prajitura cu rubarba si bezea

Se preincalzeste cuptorul si se curata rubarba care se taie de latimea unui deget. Se freaca margarina

13 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Jeleu de portocale

Jeleu de portocale

Se taie portocalele pe jumătate, se stoarce sucul și se strecoară într-un pahar gradat.

3 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Crusta:
  • 200 gr biscuiti simpli
  • 50 gr unt
  • 8 linguri lapte
  • 1 lingura indulcitor pulbere Green Sugar
  • Crema de vanilie:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr crema de branza
  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 linguri indulcitor pulbere Green Sugar
  • 1 lingurita vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 foaie de gelatina
  • 1/2 cana de visine fara samburi
  • Crema de fructe de padure:
  • 1/2 din crema de vanilie de mai sus
  • 2 foi felatina
  • 200 gr fructe de padure
  • 1 lingura indulcitor pulbere Green Sugar
  • plus biscuiti pentru baza

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Clatite inimioare