autor:

Anca Rm

» » , , , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura cu foi caramel , crema de lapte si dulceata de caise

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Ingrediente
Pentru 4 foi, -2 oua, -12 linguri zahar, -20 linguri apa, -10 linguri ulei, -sare, -1 lingurita bicarbonat de sodiu, -1/2 plic praf de copt, -1 lingurita zeama de lamaie, -850-900 gr faina, -1 lingurita scortisoara, -sucul de la o portocala (100 ml), , Pentru crema:, -1000 ml lapte, -5 linguri zahar, -1 plicuri zahar vanilat, -1 pastaie vanilie, -5 linguri amidon, -200 ml frisca, In plus:, -400 gr dulceata de caise, -100 gr ciocolata + 50 gr unt

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Punem zaharul,pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti si sa nu va stropeasca. Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul .
Dam siropul la racit .
Bicarbonatul impreuna cu praful de copt il stingem cu zeama de lamaie .
Mixam ouale impreuna cu un praf de sare, adaugam uleiul, sucul de portocala si siropul de zahat , adaugam si bicarbonatul stins impreuna cu praful de copt.
Punem scortisoara macinata si faina putin cate putin ca sa se incorporeze toata. Framantam aluatul pana cand devine lucios si putin lipicios.
Aluatul trebuie sa ramana putin lipicios pentru a putea intinde foile si pentru a creste frumos in cuptor.
Acoperim aluatul il lasam o jumate de ora cel putin sa se odihneasca.
Impartim aluatul in patru parti egale si il indindem cat e un fund de tava (eu am folosit tava de 25x30)
Coacem fiecare foaie cateva minute in cuptor fara sa o ardem .
Fiecare foaie are nevoie de cel mult 5 minute pentru a se coace.
Crema :
Amidonul cu semintele din pastaia de vanilie , zaharul vanilat si zaharul le punem intr-o oala mica . Adaugam treptata laptele amestecand sa nu se faca amidonul gogoloase. Punem pe foc mic si amestecam pana se face ca si o budinca mai groasa. Lasam la racit acoprita cu folie alimentara .
Cand este rece batem frisca si amestecam cu budinca de lapte .

Asamblarea prajiturii :
Intr-o tava asezam prima foaie si turnam peste ea jumate din crema asezam deasupra a doua foaie si ungem cu dulceata de caise . Punem a treia foaie si o ungem cu crema ramasa . Asezam deasupra a patra foaie si facem glazura: ciocolata impreuna cu untul o topim pe bain marin sau la microunde.
Turnam glazura deasupra , nivelam si dam la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi caramel , crema de lapte si dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Scurgem bine stafidele de lichidul in care au stat. Pasul 2: Pregatim

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Bors de miel

Bors de miel

Se spala carnea, se pune cu apa rece si se lasa pe foc sa fiarba aproximativ 20 de minute timp in

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 foi
  • -2 oua
  • -12 linguri zahar
  • -20 linguri apa
  • -10 linguri ulei
  • -sare
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -1/2 plic praf de copt
  • -1 lingurita zeama de lamaie
  • -850-900 gr faina
  • -1 lingurita scortisoara
  • -sucul de la o portocala (100 ml)
  • Pentru crema:
  • -1000 ml lapte
  • -5 linguri zahar
  • -1 plicuri zahar vanilat
  • -1 pastaie vanilie
  • -5 linguri amidon
  • -200 ml frisca
  • In plus:
  • -400 gr dulceata de caise
  • -100 gr ciocolata + 50 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Marinata simpla cu usturoi si cimbrisor la aparatul de marinat Food Saver