autor:

Balanescu_Clementina

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu foi cu zahar ars si crema de frisca si nuca macinata

Autor: Balanescu_Clementina (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Balanescu_Clementina (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013

Ingrediente
2 portii (6 foi), Pentru foi:, 3 cesti de zahar tos, 3 cesti de zahar pudra, 2 cesti de ulei, 2 lingurite amoniu pentru prajituri, faina cat cuprinde, Pentru crema:, aproximativ 800g de smantana, o cana de nuca macinata, o cana de zahar pudra, zahar pudra pentru ornat sau fulgi de nuca de cocos, nota pentru 1 ceasca am ca masura cesti de 100ml, pentru cana ca masura e cana de 250ml

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se ard cele 3 cesti de zahar tos, apoi se sting cu o cana de apa. Se lasa la fiert pana cand se topeste zaharul. Apoi oprim focul si lasam siropul la racit.

Intr-un vas punem siropul racit, ouale, amoniul pentru prajituri, uleiul si zaharul pudra. Le amestecam, dupa care adaugam faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat. Impartim aluatul in 6 bucati egale, le intindem sub forma de foi si se coc pe dosul tavii. Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca.

Crema:

Smantana se bate cu zaharul pudra pana se face frisca. Apoi se amesteca frisca cu nuca macinata.

Montajul prajiturii:

Se pune pe o tava o foaie, se unge cu crema, apoi se pune a doua foaie, se unge si aceasta cu crema, se pune a 3-a foaie si se pune un fund greu deasupra pentru a sta presate si pentru a se intreputrunde cu crema pentru a se inmuia foile. Dam prajitura la frigider cel putin 12 ore. Nota: pastram cateva linguri de crema si pentru a unge ultima foaie in strat subtire inainte de taierea prajiturii. Dupa ce s-au inmuiat foile, ungem ultima foaie cu crema pastrata si presaram zahar pudra sau fulgi de nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu zahar ars si crema de frisca si nuca macinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pateuri cu ciocolata si alune

Pateuri cu ciocolata si alune

- tăiem foaia de aluat în 12 dreptunghiuri - punem în mijlocul fiecărui dreptunghi câte o

3 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu nutella si frisca

Clatite cu nutella si frisca

Punem intr-un vas faina iar in mijlocul acesteia galbenusurile,sarea,zaharul ,apa minerala si laptele

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carmen Elena Stoica , 03 octombrie 2014

    Unde sunt ouale din aluat,cate sunt?????

  • Balanescu_Clementina

    Balanescu_Clementina (Maestru bucatar) , 03 decembrie 2013

    nu este tort Rodica Costin (daca asta ai vrut sa spui).poza este facuta de foarte aproape.am vrut sa se vada mai bine straturile prajiturii.

  • Fara foto

    Rodica Costin , 02 decembrie 2013

    hai ca este tirt

    • Fara foto

      Rodica Costin , 02 decembrie 2013

      hamana

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 portii (6 foi)
  • Pentru foi:
  • 3 cesti de zahar tos
  • 3 cesti de zahar pudra
  • 2 cesti de ulei
  • 2 lingurite amoniu pentru prajituri
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema:
  • aproximativ 800g de smantana
  • o cana de nuca macinata
  • o cana de zahar pudra
  • zahar pudra pentru ornat sau fulgi de nuca de cocos
  • nota pentru 1 ceasca am ca masura cesti de 100ml
  • pentru cana ca masura e cana de 250ml

Raporteaza reteta

Balanescu_Clementina

Balanescu_Clementina (Maestru bucatar)

nu este tort Rodica Costin (daca asta ai vrut sa spui).poza este facuta de foarte aproape.am vrut sa se vada mai bine straturile prajiturii.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars