Se ard cele 3 cesti de zahar tos, apoi se sting cu o cana de apa. Se lasa la fiert pana cand se topeste zaharul. Apoi oprim focul si lasam siropul la racit.
Intr-un vas punem siropul racit, ouale, amoniul pentru prajituri, uleiul si zaharul pudra. Le amestecam, dupa care adaugam faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat. Impartim aluatul in 6 bucati egale, le intindem sub forma de foi si se coc pe dosul tavii. Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca.
Crema:
Smantana se bate cu zaharul pudra pana se face frisca. Apoi se amesteca frisca cu nuca macinata.
Montajul prajiturii:
Se pune pe o tava o foaie, se unge cu crema, apoi se pune a doua foaie, se unge si aceasta cu crema, se pune a 3-a foaie si se pune un fund greu deasupra pentru a sta presate si pentru a se intreputrunde cu crema pentru a se inmuia foile. Dam prajitura la frigider cel putin 12 ore. Nota: pastram cateva linguri de crema si pentru a unge ultima foaie in strat subtire inainte de taierea prajiturii. Dupa ce s-au inmuiat foile, ungem ultima foaie cu crema pastrata si presaram zahar pudra sau fulgi de nuca de cocos.
Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromataIncearca o reteta simpla si delicioasa de salata de linte cu legume proaspete, perfecta pentru un pranz usor sau o cina...
Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasaIti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna,...
Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii