autor:

Balanescu_Clementina

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu foi cu zahar ars si crema de frisca si nuca macinata

Autor: Balanescu_Clementina (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Balanescu_Clementina (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013

Ingrediente
2 portii (6 foi), Pentru foi:, 3 cesti de zahar tos, 3 cesti de zahar pudra, 2 cesti de ulei, 2 lingurite amoniu pentru prajituri, faina cat cuprinde, Pentru crema:, aproximativ 800g de smantana, o cana de nuca macinata, o cana de zahar pudra, zahar pudra pentru ornat sau fulgi de nuca de cocos, nota pentru 1 ceasca am ca masura cesti de 100ml, pentru cana ca masura e cana de 250ml

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se ard cele 3 cesti de zahar tos, apoi se sting cu o cana de apa. Se lasa la fiert pana cand se topeste zaharul. Apoi oprim focul si lasam siropul la racit.

Intr-un vas punem siropul racit, ouale, amoniul pentru prajituri, uleiul si zaharul pudra. Le amestecam, dupa care adaugam faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat. Impartim aluatul in 6 bucati egale, le intindem sub forma de foi si se coc pe dosul tavii. Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca.

Crema:

Smantana se bate cu zaharul pudra pana se face frisca. Apoi se amesteca frisca cu nuca macinata.

Montajul prajiturii:

Se pune pe o tava o foaie, se unge cu crema, apoi se pune a doua foaie, se unge si aceasta cu crema, se pune a 3-a foaie si se pune un fund greu deasupra pentru a sta presate si pentru a se intreputrunde cu crema pentru a se inmuia foile. Dam prajitura la frigider cel putin 12 ore. Nota: pastram cateva linguri de crema si pentru a unge ultima foaie in strat subtire inainte de taierea prajiturii. Dupa ce s-au inmuiat foile, ungem ultima foaie cu crema pastrata si presaram zahar pudra sau fulgi de nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu zahar ars si crema de frisca si nuca macinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Sirop de menta

Sirop de menta

Frunzele de menta le-am spalat bine si le-am lasat la zvantat. Am pus apa si zaharul pe foc intr-o

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de capsuni intregi

Dulceata de capsuni intregi

Se spala cu detergent 4-5 borcanele mici cu capac, se clatesc bine si se lasa la uscat pe aragazul

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carmen Elena Stoica , 03 octombrie 2014

    Unde sunt ouale din aluat,cate sunt?????

  • Balanescu_Clementina

    Balanescu_Clementina (Maestru bucatar) , 03 decembrie 2013

    nu este tort Rodica Costin (daca asta ai vrut sa spui).poza este facuta de foarte aproape.am vrut sa se vada mai bine straturile prajiturii.

  • Fara foto

    Rodica Costin , 02 decembrie 2013

    hai ca este tirt

    • Fara foto

      Rodica Costin , 02 decembrie 2013

      hamana

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 portii (6 foi)
  • Pentru foi:
  • 3 cesti de zahar tos
  • 3 cesti de zahar pudra
  • 2 cesti de ulei
  • 2 lingurite amoniu pentru prajituri
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema:
  • aproximativ 800g de smantana
  • o cana de nuca macinata
  • o cana de zahar pudra
  • zahar pudra pentru ornat sau fulgi de nuca de cocos
  • nota pentru 1 ceasca am ca masura cesti de 100ml
  • pentru cana ca masura e cana de 250ml

Raporteaza reteta

Balanescu_Clementina

Balanescu_Clementina (Maestru bucatar)

nu este tort Rodica Costin (daca asta ai vrut sa spui).poza este facuta de foarte aproape.am vrut sa se vada mai bine straturile prajiturii.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Gomboti