Prajitura cu foi de cacao, umplute cu crema de vanilie si gem de caise

Incearca reteta de prajitura cu foi de cacao, umplute cu crema fina de vanilie si gem de caise – un desert simplu, gustos si economic, perfect in orice moment!

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu foi de cacao, umplute cu crema de vanilie si gem de caise

Ingrediente

  • Foi:
  • 600 g faina
  • un praf de sare
  • 1 lgt bicarbonat de amoniu
  • 1 lingura otet
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 5 linguri cacao
  • Crema:
  • 1 litru lapte dulce
  • 150 g faina alba
  • 50 g amidon
  • 150 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 200 g unt
  • 1 borcan mic cu gem de caise
  • Glazura:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 40 ml frisca lichida

Mod de preparare

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga apoi uleiul, se amesteca usor, apoi se toarna faina amestecata cu praful de sare si cacaoa. Bicarbonatul de amoniu se stinge in otet si se toarna peste faina. Se amesteca pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi se framanta aluatul pana se obtine o compozitie elastica si nelipicioasa.

Se imparte in 4 parti egale. Se intinde fiecare bucata intr-o foaie subtire care se coace pe dosul tavii de la cuptor timp de 12 minute fiecare. Se lasa sa se raceasca.

Crema: Intr-o oala se amesteca faina si amidonul cu zaharul si zaharul vanilat. Se toarna laptele, se omogenizeaza si se da la foc mic. Se lasa pana incepe sa se ingroase ca o budinca, amestecand continuu sa nu se prinda de fund. Cand se obtine consistenta dorita, se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie apoi untul. Se amesteca totul bine si se lasa la racit.

Pe un fund de lemn se asaza o foaie, se intinde jumatate din crema de vanilie, se asaza a doua foaie, se unge cu gemul de caise, se pune a treia foaie si se unge cu restul de crema de vanilie. Deasupra se pune ultima foaie (se alege care e mai frumoasa dintre ele). Se apasa usor pentru a face priza buna cu cremele si se lasa deoparte.

Glazura: Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucati si frisca lichida. Se incalzeste usor pana se topeste complet ciocolata si devine omogena. Se lasa sa se racoreasca putin apoi se toarna peste prajitura. Se intinde pe toata suprafata apoi se da la rece pentru a se intari glazura. Se pot presara deasupra bombonele.

Se acopera cu o punga pentru a se inmuia foile si a deveni frageda. Dupa 2-3 zile este si mai buna.

Incearca si reteta de prajitura cu foi si crema de caramel, prajitura Medovik sau prajitura cu foi cu crema de mac. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise