autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 noiembrie 2014

Ingrediente
Pentru foi:, 4 oua, 250 g zahar, 250 g miere, 1 ceasca de ulei, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, Faina cat cuprinde., , Pentru crema:, 500 g smantana, 250 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 8-10 linguri nuca macinata.

Dificultate: Redusa Timp: 59 min

4 voturi

Mod de preparare

Foile cu miere:

Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si se amesteca. Acum adaugam faina cat cuprinde, astfel incat sa ne rezulte o coca pentru intins, care se va imparti in 3 aluaturi mai mici, care se vor intinde pe masa de lucru. Se vor coace, pe rand, pe dosul tavii pana devin aurii. Se coc la foc potrivit. De aceasta data, cuptorul nu trebuie sa fie incins.



Crema de smantana:

Crema se prepara astfel: amestecam intr-un castron mai mare smantana cu zaharul, zaharul vanilat si nuca macinata pana se omogenizeaza.

Se asambleaza astfel: o foaie, un rand de crema, a doua foaie, alt rand de crema si apoi adaugam a treia foaie. Trebuie avut grija cum turnam crema pentru ca la final vom aseza peste prajitura un fund de lemn sau o tava pentru a sta presate 1-2 ore, de aceea nu umplem pana spre margini, sa nu musteasca toata crema. Lasam prajitura peste noapte la rece pentru ca foile sa se inmoaie de la crema.

Fiind o prajitura cu crema de smantana, trebuie consumata in sezonul rece si pastrata in camara sau la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de miere si crema de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu mere si crusta crocanta

Prajitura cu mere si crusta crocanta

Aluat: Intr-un bol, amestecati drojdia zdrobita cu laptele caldut si un praf de zahar, pana

8 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Simona , 09 martie 2018

    Foarte,foarte buna si delicioasa.

  • Fara foto

    Petrisor , 02 februarie 2018

    Foarte buna aceasta prajitura, o recomand cu mult, mult drag.

  • Fara foto

    Sorina , 05 noiembrie 2017

    Este foarte buna, se topeste in gura, hmmmmm, o bunatateeeeeeeee, bravo.

    • Fara foto

      Tina , 03 noiembrie 2017

      Foarte buna si gustoasa, bravoo.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

59 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g miere
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Faina cat cuprinde.
  • Pentru crema:
  • 500 g smantana
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 8-10 linguri nuca macinata.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cosulete de primavara cu branza

Cosulete de primavara cu branza

Se preincalzeste cuptorul. Foile de foietaj se taie in patrate si se ung cu putin ulei, se impaturesc

5 voturi    2 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza

Simona

Foarte,foarte buna si delicioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fantezie cu visine