Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Timp pregatire
59 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 4 oua;
  • 250 g zahar;
  • 250 g miere;
  • 1 ceasca de ulei;
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • Faina cat cuprinde.
  • Pentru crema:
  • 500 g smantana;
  • 250 g zahar;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 8-10 linguri nuca macinata.

Mod de preparare

Foile cu miere:

Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si se amesteca. Acum adaugam faina cat cuprinde, astfel incat sa ne rezulte o coca pentru intins, care se va imparti in 3 aluaturi mai mici, care se vor intinde pe masa de lucru. Se vor coace, pe rand, pe dosul tavii pana devin aurii. Se coc la foc potrivit. De aceasta data, cuptorul nu trebuie sa fie incins.

Crema de smantana:

Crema se prepara astfel: amestecam intr-un castron mai mare smantana cu zaharul, zaharul vanilat si nuca macinata pana se omogenizeaza.

Se asambleaza astfel: o foaie, un rand de crema, a doua foaie, alt rand de crema si apoi adaugam a treia foaie. Trebuie avut grija cum turnam crema pentru ca la final vom aseza peste prajitura un fund de lemn sau o tava pentru a sta presate 1-2 ore, de aceea nu umplem pana spre margini, sa nu musteasca toata crema. Lasam prajitura peste noapte la rece pentru ca foile sa se inmoaie de la crema.

Fiind o prajitura cu crema de smantana, trebuie consumata in sezonul rece si pastrata in camara sau la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise